V širšej nominácii SR 19 aj Jakub Grič

2014-10-31 12:00:00

Michalovský stredopoliar sa objavil v rozšírenej nominácii trénera Milana Malatinského na kvalifikačný turnaj v Maďarsku.

Slovenskí futbaloví reprezentanti do 19 rokov (roč. nar. 1996) absolvujú v polovici novembra v Maďarsku turnaj prvej fázy kvalifikácie o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy tejto vekovej kategórie do Grécka (budú v termíne 6. - 19. júla 2015). Na zverencov trénera Milana Malatinského čakajú v rámci 4. skupiny duely proti rovesníkom zo Slovinska (hrá sa 10. 11. o 13.00 h, dejiskom je Tatabánya), Azerbajdžanu (12. novembra o 13.00 h, Dunaújváros) a domáceho výberu Maďarska (15. 11. o 13.00 h, Dunaújváros). Informuje o tom oficiálna internetová stránka Slovenského futbalového zväzu (SFZ). V širšom kádri slovenskej "devätnástky" figuruje dovedna 23 futbalistov, z toho je až deväť legionárov. Po zúžení nominácie sa na kvalifikačnom turnaji v Maďarsku predstaví napokon 18 hráčov. 

Do druhej fázy (tzv. Elite Round) sa dostanú prvé dva národné výbery z každej z trinástich skupín a najlepší tím z tretích miest podľa výsledkov zo stretnutí s prvými dvoma družstvami. Na budúcoročnom kontinentálnom šampionáte v Bulharsku bude účinkovať 8 krajín: siedmi víťazi skupín II. fázy (turnaje budú na jar 2015) a organizátor z Grécka. 

Širšia nominácia slovenskej reprezentácie do 19 rokov do Maďarska (10. - 15. novembra 2014) na blížiaci sa turnaj I. fázy kvalifikácie o postup na ME 2015 tejto vekovej kategórie do Grécka: 
Brankári: Marek Rodák (FC Fulham/Angl.), Martin Junas (FK Senica), Alexander Vencel (Racing Štrasburg/Fr.)
Obrancovia: Michal Sipľak (ŠK Slovan Bratislava), Andrej Kadlec, Denis Vavro (obaja MŠK Žilina), René Kotrík (FC Nitra), Dominik Kružliak (MFK Ružomberok), Atila Varga (Juventus Turín/Tal.), Patrik Gilian (SK Slavia Praha/ČR), Šimon Kupec (FK Dukla Banská Bystrica)
Stredopoliari: Miroslav Káčer, Lukáš Čmelík (obaja MŠK Žilina), JAKUB GRIČ (MFK Zemplín Michalovce), Jakub Hromada (Juventus Turín/Tal.), László Bénes (ETO Gy”r/Maď.), Filip Lesniak (Tottenham Hotspur/Angl.), Nikolas Špalek (FC Spartak Trnava), Lukáš Haraslín (FC Parma/Tal.)
Útočníci: Róbert Matejka (ŠK Slovan Bratislava), Martin Vlček (AS Trenčín), Róbert Polievka (FK Dukla Banská Bystrica), Tomáš Vestenický (AS Rím/Tal.)

Náhradníci:
Brankár: Juraj Semanko (1. FC Slovácko/ČR)
Obrancovia: David Berežný (Catania Calcio/Tal.), Milan Dimun (MFK Košice)
Stredopoliari: Michal Horodník (MFK Košice), Tomáš Galo (ŽP Šport Podbrezová), Tomáš Zázrivec (Aston Villa/Angl.), Jozef Urblík (FC Nitra)
Útočník: Matej Lovás (MFK Ružomberok)

Realizačný tím:
Milan Malatinský (tréner), Jozef Daňko (asistent trénera), Roman Hodál (tréner brankárov), Zsolt Fegyveres (lekár), Juraj Ludík (masér), Rastislav Soják (technický vedúci), Ján Greguš (hlavný vedúci)

 

Zdroj: SITA