Starší dorastenci na senického lídra nestačili

2014-10-29 12:00:00

Na vlastnej pôde mu podľahli 1:2, všetky góly padli už v úvodnej štvrťhodine hry. Za MFK Zemplín sa presadil iba Pavol Bellás.

Starším dorastencom MFK Zemplín Michalovce sa domáca jesenná rozlúčka nevydarila, keď v stretnutí 13. kola Dôvera prvej ligy U19 podľahli na umelej tráve lídrovi tabuľky zo Senice 1:2 (1:2).

Zemplínčania mali raketový nástup a už v 2. minúte ich poslal do vedenia Bellás, ktorý využil veľkú chybu stopéra hostí a po samostatnom úniku presnou strelou k žrdi otvoril skóre. Domáci sa však z vedenia dlho netešili, pretože o tri minúty nato po prihrávke za obranu preloboval Holienčina Královič a vyrovnal na 1:1. Ten istý hráč sa o chvíľu neskôr presadil opäť po strele z ľavej strany a Seničania viedli. Ako sa neskôr ukázalo, bol to víťazný zásah, lebo strelci už nemali presnú mušku. Michalovský druhý gól mohol pridať ešte v prvom polčase Sarik, ale jeho pokus skončil iba na žrdi, na druhej strane v záverečnej štvrťhodine hry hlavou namieril do brvna Včelka. Domáci sa ešte snažili vyrovnať, ale hostia vedenie udržali a zaslúžene si odviezli všetky tri body.


MFK Zemplín Michalovce - FK Senica 1:2 (1:2)

Góly: 2. Bellás - 5. a 12. Královič

MFK ZEMPLÍN: Holienčin - M. Kolesár, M. Janočko, M. Bednár, D. Petro - Havrila, Ilinjo, Sarik - Bavoľár (46. J. Straka), Bellás (67. D. Sopata), J. Andrejko

Najbližšie stretnutie odohrajú Michalovčania v stredu 5. novembra o 14. hodine na ihrisku Banskej Bystrice. Pôjde o dohrávku 12. kola prvej ligy a "rusnákovci" týmto duelom ukončia jesennú časť súťaže.