Prešovčania preťali michalovské série

2014-10-27 12:00:00

Michalovský líder doma prvýkrát prehral, derby rozhodol v závere prešovský Martin Dupkala.

Najväčšie prekvapenie 14. kola vo východnej skupine DOXXbet ligy sa zrodilo v sobotu popoludní na michalovskom štadióne, kde domáci futbalisti nestačili v prestížnom derby na prešovský Tatran, ktorému podľahli najtesnejším rozdielom 0:1. Síce má šarišský klub stále „veľké“ meno, málokto čakal, že zeleno-bieli pri Laborci zabodujú naplno, lebo Zemplínčanom išla karta a v posledných týždňoch boli mali skvelú formu.

Už sa chystal oslavovať

1. FC Tatran prestrihol Michalovciam hneď tri série – sedemzápasovú víťaznú, osemzápasovú bez prehry a pripravil im aj prvú domácu ligovú porážku. „Každá prehra je na niečo dobrá. Po tejto sa aspoň vrátime nohami na zem, lebo sme si už asi začínali myslieť, že nič sa nám nemôže stať a vyhráme každé stretnutie. Musíme sa z toho poučiť, sústrediť sa na každý najbližší zápas a naďalej ísť pomaličky za svojim snom, ktorým je postup,“ vyjadril sa po derby obranca MFK Zemplín Marcos Calero Perez, ktorý k súboju s Prešovom uviedol: „V držaní lopty sme boli jasne lepší, v prvom polčase sme však nemali veľa šancí, možno dve-tri, ale po zmene strán sme už útočili viac, lebo sme chceli streliť gól. Veľká škoda našich príležitostí, brankár hostí chytal výborne.“ Aj Marcosa Pereza mladučký Adam Jakubech vychytal. „Dúfal som, že konečne skórujem, po strele som už pomaly išiel oslavovať, ale brankár ju vyrazil. V závere sme urobili chybu, keď sme mali loptu a dostali sme gól. Taký je futbal, niekedy sa darí, niekedy nie,“ dodal 21-ročný španielsky legionár.

Dostať Tatran tam, kde patrí

O cennom a nečakanom víťazstve Šarišanov na pôde rozbehnutých Michaloviec rozhodol v 81. minúte ofenzívny stredopoliar Prešova Martin Dupkala, ktorý skóroval v druhom zápase za sebou. „Veľmi ma potešil tento gól, pretože po niekoľkých rokoch som sa vrátil späť. Má pre mňa obrovskú cenu. Prišiel ako blesk z jasného neba, keď mi to Rišo Kačala pekne prihral popred brankára a ja som nemal veľký problém zakončiť,“ hovoril šťastný strelec. „Vargovci“ tak natiahli sériu bez prehry na päť duelov a zaknihovali tretí triumf v rade. „Nadviazali sme na dobré výkony z predošlých zápasov. Dúfam, že v tabuľke pôjdeme nahor a budeme tam, kde Tatran patrí. Naše posledné víťazstvo je dôkazom toho, že mužstvo smeruje dobre. Som presvedčený, že takto to pôjde aj ďalej.“ Prešovčanom však hodnú chvíľu trvalo, kým sa v Michalovciach dostali do tempa. „Vedeli sme, čo nás tam čaká, že ideme do búrlivého prostredia. Domáci majú svoju kvalitu, boli silní na lopte a úvod bol z našej strany ustráchaný, ale postupne sme sa osmelili a začalo nám to ísť, čoho výsledkom bol náš gól,“ poznamenal 29-ročný M. Dupkala. 

Zdroj: denník Korzár