O postupe nehovoria, sezóna je ešte dlhá

2014-10-16 12:00:00

Kapitán michalovského MFK Zemplín Michal Gallo hovorí o doterajšom účinkovaní mužstva v druhej lige i o vypadnutí zo Slovnaft Cupu.

Michalovce obsadili v minulej druholigovej sezóne vicemajstrovskú priečku. Za postupujúcou Podbrezovou však zaostali o priepastných dvadsaťjeden bodov, pričom „žlto-modrým" stačilo získať o jeden bod menej a v konečnej tabuľke ročníka 2013/2014 by im patrila až štvrtá pozícia.

Počas letných mesiacov navyše došlo k reštrukturalizácii nižších súťaží na Slovensku, čo rozdelilo druhú ligu do dvoch skupín, pričom sa zdvojnásobil počet účastníkov. Pelotónu druholigistov z východnej časti Slovenska zatiaľ kraľuje Zemplín Michalovce, no zverenci trénera Františka Šturmu nateraz o postupe do najvyššej súťaže nehovoria nahlas. „Do konca sezóny je ešte ďaleko. Máme za sebou iba dvanáste kolo, pričom ďalších dvadsať dva je pred nami," uviedol pre profutbal.sk michalovský kapitán Michal Gallo, ktorý následne doplnil: „Zatiaľ sme na prvom mieste, čo nás teší, ale je pred nami ešte množstvo dôležitých a náročných stretnutí, ktoré musíme zvládnuť. A až potom môžeme hovoriť o ambícii postúpiť do prvej ligy."

Mužstvo z metropoly Zemplína si v doterajšom priebehu druhej ligy vybudovalo pred svojimi prenasledovateľmi slušný šesťbodový náskok. Z dvanástich stretnutí prehralo len raz a rovnako raz remizovalo. „Je to pekné, ale súčasná tabuľka do značnej miery skresľuje situáciu. Ak postúpime do nadstavbovej časti, tak si prenesieme len body získané so súpermi, ktorí pôjdu s nami. To môže zmeniť mnoho vecí a všetko bude vyzerať úplne inak, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. A z nášho náskoku nemusí ostať nič," vyriekol odchovanec ružomberského futbalu.

V priebežnej nadstavbovej tabuľke (pozrieť si ju môžete pod článkom) vedú Michalovce pred žilinským "béčkom" o jeden bod a tri body majú náskok pred Skalicou. „Uvidíme, ako na tom budeme po jesennej časti. O postupujúcom do najvyššej súťaže sa každopádne rozhodne až na jar, pretože postup sa nikdy nerobí na jeseň," ponúkol svoj názor pre profutbal.sk Michal Gallo.

Ako sa ľudovo vravieva, všetko zlé je na niečo dobré a aj Michal Gallo je presvedčený, že utorkové vypadnutie zo Slovenského pohára po prehre 0:3 so Zlatými Moravcami môže Michalovciam pomôcť v boji o postup. „Máme za sebou náročný program. Na rozdiel od prvoligistov, my nemávame reprezentačné prestávky, takže od začiatku sezóny hráme nepretržite. Do toho ešte prichádzali pohárové stretnutia uprostred týždňa. Priznám sa, že už sme toho mali celkom dosť, takže možno je pre nás aj dobré, že sme vypadli. Aj keď prehra stále bolí, takto sa môžeme naplno sústrediť na ligovú súťaž a snáď aj na boj o postup," uzavrel Michal Gallo.


Zdroj: profutbal.sk