V pohári končíme, zastavili nás Zlaté Moravce

2014-10-14 12:00:00

Prvoligistovi sme doma podľahli 0:3, aj napriek tomu, že väčšinu zápasu sme boli lepším mužstvom.

Pohárová púť michalovských futbalistov skončila v 4. kole. MFK Zemplín stroskotal na prvoligových Zlatých Moravciach, ktorým na vlastnom trávniku podľahol 0:3 (0:2). Za predvedený výkon sa však vôbec nemusia hanbiť, pretože herne boli lepší ako FC ViOn. Ten však bol mimoriadne efektívny a až trikrát napol sieť žlto-modrých.

Úrovňou výborný zápas priniesol úvodný gól už v 8. minúte. Tesne pred šestnástkou si michalovskí zadáci počínali nedovolene a z následného priameho kopu trafil krásne do šibenice Sabo - 0:1. Zlatomoravčania boli v týchto fázach hry o čosi viac aktívnejšie ako domáci a v 17. minúte udreli druhýkrát. Ich ďalšiu štandardku rozohral Sabo nakrátko s Orávikom, ktorý poslal loptu do päťky, odkiaľ rozvlnil sieť Pintér. Spočiatku sa nevedelo, či gól bude platiť, lebo hráč skóroval z pozície zaváňajúcej ofsajdom, ani hostia sa sprvoti veľmi netešili, no ich presný zásah bol uznaný. Od tohto momentu mali iniciatívu na svojich kopačkách domáci. Najprv sa zastreľovali Španieli Bayón a Morlacchi, po polhodine hry už mal presnejšiu mušku Regáli, ale z uhla zakončil iba do Novotu. O pár sekúnd mal kontaktný gól na hlave Tubonemi, po centri Kuncu však nechal vyniknúť brankára ViOnu. V 41. minúte Morlacchi z 30 metrov po zemi vystrelil vedľa a o dve minúty nato Tubonemi opečiatkoval pravú žrď Novotovej svätyne!


Hneď po zmene strán mohol rozveseliť michalovské tribúny nový muž na ihrisku Turík, ktorý po centri Regáliho a priťuknutí Tubonemiho z výbornej pozície vystrelil nad bránu. Zemplínčania hrali veľmi dobre, ale gól neprichádzal, v 54. minúte nepresne zakončil Tubonemi. O dvanásť minút nato musel predčasne pod sprchy Regáli, ktorý bez lopty zasiahol protihráča, no aj napriek oslabeniu hrali domáci naďalej ofenzívne. Prvoligistovi sa tak naskytla možnosť podnikať rýchle protiútoky do otvorenej michalovskej obrany, v 67. minúte ešte Mikinič úspešný nebol, keď stroskotal na Raškovi, no o chvíľu nato unikol Valenta a dal na 0:3. Ani po tomto momente MFK Zemplín nepoľavil, jeho hráči sa snažili zaznamenať aspoň čestný úspech. V 79. minúte bombu Morlacchiho vyškriabal Novota spod brvna, na druhej strane sa zaskvel Raška pri dvoch tisícpercentných šanciach Mikiniča. Posledné slovo zápasu patrilo Tubonemimu, ktorého strela skončila vedľa.


MFK Zemplín Michalovce - FC ViOn Zlaté Moravce 0:3 (0:2)

do 5. kola Slovnaft Cupu postúpil FC ViOn

Góly: 8. P. Sabo, 17. Pintér, 72. Valenta

ŽK: 54. Perez, 70. Michal Gallo - 50. Charizopulos, 54. Nikolič, 56. Stanič, 65. Orávik, 71. Pintér

ČK: 66. M. Regáli (Michalovce)

Rozhodoval: P. Hrčka - 925 divákov

MFK ZEMPLÍN: Raška - Perez, Michal Gallo, Podhorin, Streňo (69. A. Leško) - Grič (46. Turík) - Gamkrelidze (29. Tubonemi), Bayón, Morlacchi, M. Regáli - D. Kunca

FC VION: Novota - Pilát, Nikolič (76. Gregora), Pintér, Chren - Stanič (58. Pet. Ďurica) - Orávik, Charizopulos, P. Sabo, Valenta - Sukisa (58. Mikinič)

Najbližší program MFK Zemplín:

Nedeľa 19. októbra o 14.00 hod.: MFK Košice B - Michalovce (13. ko8lo)

Sobota 25. októbra o 14.00 hod.: Michalovce - Prešov (14. kolo)

Sobota 1. novembra o 13.30 hod.: Bardejov - Michalovce (15. kolo)