Filip Serečin: Chcel som sa ukázať

2016-04-24 12:00:00

Michalovčania sa v sobotu vrátili z Ružomberka s bodom za bezgólovú remízu. Ako videli zápas domáci aj hosťujúci hráči?

V súboji dvoch trápiacich sa tímov sa v Ružomberku predstavili Michalovce. Domácim sa neodvratne vzďaľuje túžba predrať sa do pohárovej Európy, hostia tvrdo bojujúci o záchranu počítajú každý bod. A ako to v takýchto prípadoch býva, víťaz sa hľadá veľmi ťažko. A nebolo tomu inak ani v sobotu pod Čebraťom.

Liptáci začali aktívne. Usadili sa na polovici súpera a v úvode to vyzeralo miestami ako hra mačky s myšou. Po desiatich minútach sa však osmelili aj Zemplínčania, ktorí až do polčasového hvizdu arbitra Očenáša boli nebezpečnejší. Hrozili z brejkov, z jedného z nich sa do zakončenia v pätnástej minúte dostal bývalý hráč "Ruže" Filip Serečin, no jeho zakončenie z bezprostrednej blízkosti výborným spôsobom zneškodnil Tofiloski. „Nejak extra som neriešil, že ide o môj bývalý klub. Bol som tu však tri roky, chcel som sa ukázať. Hlavne šlo však o to, aby sme tu niečo ukázali ako tím. Naše posledné zápasy vonku boli veľmi slabé. Myslím, že teraz to už bolo z našej strany lepšie,“ začal pozápasové hodnotenie po svojom prvom stretnutí proti bývalému klubu Serečin.

Do prestávky sa už potom nič vážneješie pred bránami nestalo, v 33. minúte však domáci diváci strnuli. Kapitán Sapara sa v strede poľa chytil za nohu, s bolestivou grimasou naznačil domácej lavičke nutnosť striedania a zvalil sa na zem. Pripravené boli nosidlá, no niekdajší slovenský reprezentant opustil ihrisko po vlastných. Podľa pozápasových vyjadrení športového riaditeľa Dušana Tittela sa nejednalo o problémové koleno, ale o pichnutie v stehennom svale.

V druhom polčase privítal aktérov stretnutia na ihrisku hustý lejak. „Tráva bola mokrá už od začiatku, druhopolčasový dážď toho veľa nezmenil. Myslím si, že pre futbal je dobré, keď ide lopta od nohy rýchlejšie,“ pokračova lSerečin, ktorého tím napokon získal bod. Remíza 0:0 bola po zápase logickým vyústením diania na ihrisku, hoci v domácom drese spálili dobré príležitosti Gál-Andrezly a striedajúci Jakubko, na druhej strane poslal svoju strelu Hamuľak len do žrde. „Sme spokojní s bodom. Nevyhráva sa tu ľahko, ideme domov spokojní, dúfajúc v prehru Skalice. Mal som príležitosť aj ja, Mišo Hamuľak strelil do tyčky. Ale aj súper mal šance, z tohto pohľadu je remíza zaslúžená,“ dodal 26-ročný rodák z Košíc.

V 70. minúte sa na trávnik po dlhšej dobe dostal Martin Jakubko. Spálená superšanca ho, pochopiteľne, mrzela. „Boszorád ma dobre našiel, ja som si prebral loptu, videl som, že brankár vybieha proti mne. Vyskočil, roztiahol ruky, ja som chcel streliť loptu do zeme a bohužiaľ, trafil som mu nohu. Od nej sa to odrazilo do zeme a lopta letela do brvna. Trochu smolný moment,“ vracal sa k 76. minúte. S akými pokynmi ho posielal tréner Pecko do zápasu? „Mal som ísť dopredu a pokúsiť sa oživiť hru, dať nejaký gól. Do šance som sa dostal, bolo však vidno, že som dlho nehral. Zápasová prax mi určite chýba. Snažil som sa, na hodnotenie sú tu iní,“ pokračoval Jakubko, ktorý na dlhší časový úsek nastúpil prvýkrát od 12. marca. Odvtedy v lige pozbieral dovedna päť minút.

Ružomberok prežíva ďalšiu zo svojich sezónnych kríz. Po výbornom vstupe do jari sa mašina zadrhla. Štyri duely v lige bez víťazstva (plus dva v pohári), tri zápasy bez streleného gólu (ďalší pridali v pohári), to veru nie je dobrá vizitka. „Futbal je taký. Ak sa vám darí, skórujete i z pološance. Teraz nám to nepadá, mali sme dosť šancí. Myslím si, že futbal bol pekný, hralo sa hore-dole. Škoda, chceli sme vyhrať, sme z toho smutní, život sa však nekončí. Čaká nás ďalší zápas, na ktorý sa musíme sústrediť,“ povedal Jakubko, ktorý na margo stretnutia dodal: „Michalovce mali dobré príležitosti. Futbal to bol na pozeranie dobrý, takéto zápasy ale musí tím, ktorý chce hrať o pohárovú Európu, dotiahnuť do víťazného konca.“

Jedným z kľúčových mužov v zápase bol hosťujúci gólman Marián Kelemen. „Prišli sme do Ružomberka neprehrať. Chceli sme sa pokúsiť získať tri body. Myslím si, že v prvom polčase sme mali dosť situácií na to, aby sme dali nejaký gól. V druhej polovici sme nastrelili žrď. Domáci však po zmene strán tiež mali svoje situácie, takže zápas mohol skončiť všelijako. Je z toho remíza, musíme sa pripraviť na ďalší súboj a získať konečne tri body,“ povedal strážca svätyne východniarov.

Ako videl dve druhopolčasové tutovky Ružomberka? „Gál-Andrezly šiel zboku na mňa sám, vykryl som mu dobre uhol. Zachránil som to nohou. Pri svojej príležitosti šiel zasa Jakubko úplne sám. Mohol to dať hocikde, určite by z toho bol gól. Šiel som doľava, trafil ma do nohy, lopta sa odrazila a letela cez brvno.“ Napriek tomu, že jeho tím mohol na Liptove aj zvíťaziť, kapitán Michaloviec vyzdvihol dôležitosť bodu. „Hráme o záchranu, každý bod je dôležitý. Sústredíme sa vždy na to, aby sme nejaké získali, najlepšie rovno tri. Základ je však neprehrať, pred koncom súťaže si musíme ceniť každý bod,“ zakončil Kelemen.

Zdroj: profutbal.sk