MFK Zemplín tesne vyhral na pôde Moldavy

2014-09-19 12:00:00

Pri Bodve zvíťazili Michalovčania 1:0, keď sa do streleckej listiny zapísal v 37. minúte Dominik Kunca.

MFK Zemplín má na svojom konte ďalšie víťazstvo! V piatkovom stretnutí 9. kola východnej skupiny DOXXbet ligy zvíťazili michalovskí futbalisti na ihrisku Moldavy nad Bodvou najtesnejším rozdielom 1:0 (1:0), keď o jediný presný zásah súboja sa postaral Dominik Kunca. "Šturmovci" tak natiahli svoju sériu bez prehry v majstrovskej súťaži už na štyri duely a štvrtýkrát v rade ani neinkasovali.

Pod reflektormi a krásnou diváckou návštevou sa hral kvalitný futbal. Od úvodu sa bolo načo pozerať, akcie sa striedali na oboch stranách a už v 4. minúte musel gólman Kira zasahovať pri strele Kisa k bližšej žrdi, ktorú vyrazil na rohový kop. O päť minút nato to skúšal zo strednej vzdialenosti aj hosťujúci Streňo, ale medzi tri žrde nenamieril. Mierne navrch mali Michalovčania, po dvoch desiatkach minút sa pokúšal otvoriť skóre Morlacchi, no vystrelil nepresne, na druhej strane pochodil rovnako Mensah. V 26. minúte mal dobrú príležitosť na otvorenie skóre Kónya, po centri A. Ribára v ťažkej pozícii na zadnej žrdi trafil iba do bočnej siete. Po polhodine hry Kunca ešte po zakončení ľavačkou úspešný nebol, avšak v 37. minúte už áno, keď si jeho strelu nešťastne tečoval do vlastnej brány kapitán FK Bodva Petričko - 0:1. V závere polčasu mohli hostia pridať aj druhý gól, prečíslenie však do úspešného konca nedoviedli a následne po priamom kope Bayóna Streňo hlavou namieril len do žrde.


Do druhého dejstva podľa očakávania vstúpili domáci aktívne, keďže chceli vyrovnať, viac mysleli na ofenzívu, čo mohli Zemplínčania využívať na rýchle kontry. V 53. minúte vyrobil hrúbku stopér Petričko, na domáceho brankára Nováka sa rútil Kunca, no vo veľkej šanci trafil iba do domáceho strážcu svätyne. Krátko nato Streňo hlavou v dobrej pozícii minul bránu a v 66. minúte Kunca vystrelil tiež vedľa. V týchto fázach hry mali navrch Moldavčania, ale michalovská defenzíva stála na pevných nohách. Viac streleckých pokusov mali hostia, s Dankovým pokusom si poradil Novák a Bayónova strela skončila nad. V 75. minúte mohlo byť vyrovnané: priamy kop A. Ribára tečovaný múrom famózne vyškriabal zo šibenice skvelý Kira, ktorý si vzápätí poradil aj s nebezpečným pokusom Mensaha. Rozhodnutie mohlo prísť v 80. minúte, ale po priamom kole Bayóna skončila hlavička Morlacchiho len na brvne. Záverečná desaťminútovka bola nervóznejšia, Michalovce nepustili domácich do súvislejšieho tlaku, a to ani po tom, čo po druhej žltej karte musel v 81. minúte predčasne pod sprchy Bayón. V 88. minúte sa nestal domácim spasiteľom Petričko, ktorý v páde zakončil tesne vedľa pravej žrde, a tak si hráči MFK Zemplín odviezli z Moldavy všetky tri body.


FK Bodva Moldava nad Bodvou - MFK Zemplín Michalovce 0:1 (0:1)

Gól: 37. D. Kunca

ŽK: 43. E. Mensah, 77. Kražel, 79. Chukwuebuka, 90+. M. Petričko - 17. D. Kunca, 60. Bayón, 74. Morlacchi, 88. Šimčák, 90+. M. Regáli

ČK: 81. Bayón (Michalovce)

Rozhodoval: Mastiš - 2 046 divákov

FK BODVA: R. Novák - Kražel, Chukwuebuka, M. Petričko, P. Zajac - Kónya (85. S. Dzurik), M. Dolutovský, A. Ribár, F. Kis (68. Miloš Gallo) - R. Jurko (59. D. Ribár), E. Mensah

MFK ZEMPLÍN: Kira - Perez, Michal Gallo, Podhorin, Šimčák - Morlacchi - D. Kunca, Bayón, Turík (51. S. Danko), A. Leško (58. M. Regáli) - Streňo (75. M. Koscelník)

Najbližší program MFK Zemplín:

Utorok 23. septembra o 16.30 hod.: Michalovce - Podbrezová (3. kolo SP)

Sobota 27. septembra o 17.30 hod.: Michalovce - Poprad (10. kolo)

Sobota 4. októbra o 14.30 hod.: Dolný Kubín - Michalovce (11. kolo)