Hladké víťazstvo nad košickou Lokomotívou

2014-09-13 12:00:00

Mužstvo z metropoly východu sme zdolali rozdielom triedy 3:0, o góly sa postarali Vernon De Marco Morlacchi, Martin Regáli a Samuel Garcia Bayón.

Futbalisti A-mužstva MFK Zemplín Michalovce dosiahli v sobotu podvečer na vlastnej pôde už šieste víťazstvo v tejto sezóne DOXXbet ligy, keď v súboji 8. kola tejto súťaže zdolali Lokomotívu Košice presvedčivo 3:0 (2:0).

Od začiatku sa domáci hráči zahryzli do súpera a už v úvodnej desaťminútovke trikrát podkúrili hosťujúcej obrane. Najprv po centri Regáliho a následnej spätnej hlavičke Leška nikto loptu pred bránou nezasiahol, potom Šimčák vystrelil vysoko nad a do tretice sa Michalovčanom nepodarilo skórovať ani po nebezpečnom rohu Bayóna. V 21. minúte predviedol na pravej strane individuálnu akciu Regáli, no vystrelil nepresne. Vedľa brány namieril o päť minút nato aj Perez, o ďalšiu minútu i Bayón. Zemplínčania neustále dobýjali bránu nováčika súťaže, ich tlak sa stupňoval v závere polčasu, v 42. minúte ešte dobrú technickú strelu Morlacchiho brankár Giertl chytil, o tri minúty neskôr vyrazil pokus toho istého hráča na roh, po ktorom sa už domáci radovali: Bayón našiel hlavou Morlacchiho a ten už do tretice rozvlnil sieť - 1:0. Ubehlo iba zopár sekúnd a nekoncentrovaní hostia inkasovali po druhýkrát, Turík pekne vysunul Regáliho, ktorý pomedzi brankárove nohy zvýšil na rozdiel dvoch gólov.


Hráčom MFK Zemplín vyšiel aj vstup do druhého polčasu. V 51. minúte vypadla Giertlovi lopta z rúk po centri Kuncu, zmocnil sa jej Bayón, ktorého v pokutovom území fauloval Sandu a z bieleho bodu upravil sám faulovaný na 3:0. Ani za jasného stavu domáci nepoľavili, v 58. minúte Regáli z uhla napálil loptu iba do gólmana Lokomotívy, hneď nato Morlacchi vypálil iba do Giertla. V 68. minúte opäť nepresne zakončoval Morlacchi, na opačnej strane zriedkavú ofenzívnu akciu hostí zakončil Kinský strelou vedľa. Potom Regáliho center skončil na žrdi a vo veľkej šanci Kunca po tom, ako obišiel aj brankára, zakončil z ťažkej pozície do bočnej siete. V 79. minúte po centri Pereza hlavou namieril nad Gamkrelidze. V samom závere po Cuprišinovom priťuknutí Hloušek vystrelil nad a v 88. minúte vychytal Kira v tutovke Exmichalovčana Labuna.


MFK Zemplín Michalovce - FC Lokomotíva Košice 3:0 (2:0)

Góly: 45. Morlacchi, 45+. M. Regáli, 51. Bayón (11 m)

ŽK: 45+. M. Regáli - 51. Sandu

Rozhodoval: Straka - 1 048 divákov

MFK ZEMPLÍN: Kira - Perez, Michal Gallo, Podhorin, Šimčák - Morlacchi - M. Regáli, Bayón (68. Gamkrelidze), Turík (56. Calvo), A. Leško - Streňo (46. D. Kunca)

FC LOKOMOTÍVA: J. Giertl - Cmarko, L. Horváth, Sandu, Kolek - Kinský, Kokočák, Ondira (37. M. Hloušek), Komjatý (46. Cuprišin) - T. Labun - Vilkovský (73. Kuruc)

Najbližší program MFK Zemplín:

Piatok 19. septembra o 19.30 hod.: Moldava nad Bodvou - Michalovce (9. kolo)

Utorok 23. septembra o 16.30 hod.: Michalovce - Podbrezová (3. kolo SP)

Sobota 27. septembra o 17.30 hod.: Michalovce - Poprad (10. kolo)