Na trebišovskej pôde dvojgólové víťazstvo

2014-09-07 12:00:00

PRIDANÁ FOTOGALÉRIA. V zemplínskom derby zvíťazili Michalovčania 2:0, o góly v sieti Slavoja sa postarali Adrián Leško a Samuel Bayón.

Futbalisti A-mužstva MFK Zemplín Michalovce potvrdili v zemplínskom derby na ihrisku trebišovského rivala úlohu favorita a v súboji 7. kola DOXXbet ligy zvíťazili nad tamojším Slavojom 2:0 (0:0).

V slnečnom počasí a pred peknou diváckou kulisou mali od úvodných minút podľa predpokladov navrch hosťujúci futbalisti. Už v 12. minúte mužstvo od Laborca mohol poslať do vedenia Gamkrelidze, ktorý sa po zaváhaní stopérov Slavoja ocitol úplne osamotený pred gólmanom Barátom, ale v stopercentnej šanci zakončil iba do neho. Vzápätí sa lopta dostala k Dankovi, ktorý vystrelil po zemi tesne vedľa pravej žrde. Trebišovčania pozorne bránili, cez ich defenzívu sa hostia presadzovali iba veľmi ťažko. Domáci prvýkrát pohrozili až v 38. minúte, keď vystrelil Glushkov, ale s jeho slabým pokusom nemal Kira žiadne problémy. O tri minúty nato na druhej strane napriahol Morlacchi a jeho bomba skončila na brvne domácej svätyne.


Aj v druhom polčase pokračovala prevaha Michaloviec, ktorí nastúpili do druhého dejstva s jednou zmenou v zostave, keď Gamkrelidzeho nahradil Leško. A práve tento hráč sa postaral o úvodný gól zápasu: presne po hodine hry z pravej strany výborne odcentroval Regáli, lopta sa dostala až k Leškovi, ktorý hlavou skóroval - 0:1. V 73. minúte zahrával MFK Zemplín rohový kop, k odrazenej lopte sa dostal Turík, ktorý spoza šestnástky tvrdo vypálil tesne vedľa. V závere Trebišov v snahe vyrovnať viac otvoril hru, v 87. minúte strelu E. Lukáča zneškodnil Kira, na opačnej strane Bayón namieril nad. Tento španielsky legionár si však všetko vynahradil v nadstavenom čase, keď unikol Kunca, prihral mu pred bránu a skúsený stredopoliar bez problémov prekonal Baráta - 0:2.


Slavoj Trebišov - MFK Zemplín Michalovce 0:2 (0:0)

Góly: 60. A. Leško, 90+. Bayón

ŽK: 30. T. Tomko, 65. Dragula, 80. Olah - 35. Šimčák, 61. S. Danko, 68. Bayón, 89. D. Kunca

ČK: 89. T. Tomko (Trebišov)

Rozhodoval: Chmura - 1 100 divákov

SLAVOJ: Barát - Shekel, Olah, T. Tomko, Dragula - Milan Lukáč (76. T. Čižmár), J. Capko, E. Lukáč, Makela - T. Kolesár (76. Cairo), Glushkov (81. J. Bandoľa)

MFK ZEMPLÍN: Kira - Perez, Michal Gallo, Podhorin, Šimčák - Morlacchi - Gamkrelidze (46. A. Leško), Bayón, S. Danko (78. Grič), M. Regáli (60. Turík) - D. Kunca

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 13. septembra o 17.30 hod.: Michalovce - Lokomotíva Košice (8. kolo)

Piatok 19. septembra o 19.30 hod.: Moldava nad Bodvou - Michalovce (9. kolo)

Utorok 23. septembra o 16.30 hod.: Michalovce - Podbrezová (3. kolo SP)