Favorit je jasný, Trebišov berie aj remízu

2014-09-06 12:00:00

Michalovce súpera určite nepodcenia, majú víťazné ciele. Kormidelník František Šturma verí, že do Trebišova zavítajú aj ich fanúšikovia.

Prvé veľké zemplínske derby v tejto sezóne je tu! Už zajtra sa na trebišovskom trávniku predstavia michalovskí futbalisti, ktorí už dlho neboli v tomto prestížnom súboji takým jednoznačným favoritom. Amatéri Slavoja však profesionálom z MFK Zemplín určite nepredajú kožu lacno a radi by im ukradli nejaký bodík. Duel deviateho tímu tabuľky s druhým má úvodný výkop zajtra o 15.30 hod.

Zápas si idú užiť

Na stretnutie s odvekým rivalom zo susedného mesta sa všetci v Trebišove tešia prakticky od postupu do druhej ligy. „Veď hlavne preto sme túžili po druholigovej miestenke, aby sme mohli hrať proti takým tímom ako sú Michalovce, Prešov či Bardejov. Verím, že príde početná návšteva,“ začal Vladimír Rusnák mladší, tréner Slavoja, ktorý v minulosti pôsobil niekoľko rokov aj na michalovskej lavičke. „Bude to pre mňa viac špecifický zápas ako proti iným tímom, v Zemplíne som bol pár sezón a mám na ne dobré spomienky. Teším sa však nielen ja, ale aj hráčska kabína.“ Ak chcú Trebišovčania dosiahnuť proti rivalovi dobrý výsledok, nesmú poľaviť ani na sekundu. „Michalovce sú veľkým favoritom, majú svoju kvalitu, najvyššie ciele. Je to dobré mužstvo, ale každý zápas je iný. Ideme si ho užiť, nemáme čo stratiť. Verím, že sa divákom bude páčiť. Hoci doma je treba vyhrávať, spokojní budeme aj s bodom,“ dodal V. Rusnák.

Súboj ako každý iný

Inak prestížny duel vnímajú v michalovskom tábore. „Vôbec nehovoríme o tom, že je to derby, ani sa to chlapcom nesnažíme pripomínať. My sa pripravujeme na každého súpera rovnako,“ uviedol lodivod MFK Zemplín František Šturma, ktorý na margo zajtrajšieho protivníka poznamenal: „Trebišovský štýl hry máme zmapovaný, vieme, čo od nich očakávať. Sme na nich pripravení. Verím, že nebudú iba brániť, ale aj oni sa budú snažiť hrať futbal, ktorým potešia divákov.“ Rodák z Nymburku vie, že michalovskí priaznivci očakávajú z trebišovskej pôdy iba trojbodový úlovok, každé zaváhanie sa bude považovať za neúspech. „Do každého stretnutia ideme s cieľom vyhrať. Sme si vedomí toho, že sme favoriti, domácich nechceme podceniť. Aj oni majú svoju kvalitu, veď dokázali o body obrať silný Liptovský Mikuláš či Poprad,“ skonštatoval F. Šturma. V derby sa očakáva vysoká návšteva, veľa priaznivcov sa chystá dôjsť aj z Michaloviec. „Bol by som rád, keby prišli povzbudiť náš tím v hojnom počte, veď Trebišov nie je ďaleko. Ak budú naši mladí chlapci cítiť podporu z tribún, tak psychicky ich to povzbudí a vyhecuje k lepšiemu výkonu.“

Slavoj s posilami

Do kádra trebišovského Slavoja pribudli v uplynulých dňoch dve nové tváre. Prvou je 21-ročný holandský útočník Giovanni Lorenzo Cairo zo Sparty Rotterdam, ktorého mal tréner V. Rusnák k dispozícii už v Dolnom Kubíne, kde sa však na ihrisko ešte nedostal. Druhým novicom je 22-ročný gólman Denis Barát z prešovského Tatrana, ktorý prišiel na polročné hosťovanie. Odchovanec vranovského futbalu by zajtra nemal chýbať medzi troma žrďami Slavoja, keďže Sudimák je zranený a Syvakivskyi má trest. Jeden hráč káder žlto-modrých aj opustil, stredopoliar Vojtech Deme zamieril na hosťovanie do Veľkých Kapušian.

Zdroj: denník Korzár