Ani jedni nečakali, že budú na špici

2014-09-03 12:00:00

Ešte raz sa vraciame k sobotňajšiemu šlágru 6. kola DOXXbet ligy, tentoraz prostredníctvom denníka Šport, ktorý oslovil trénerov oboch celkov.

Šláger východnej skupiny druhej ligy zaostal za očakávaním. Zvolenčania pricestovali do Michaloviec s totálne defenzívnou taktikou, bránili s desiatimi hráčmi a zamerali sa iba na rýchle brejky. Domáci márne búšili celých deväťdesiat minút do súpera, málo platné im bolo aj zhruba 70-percentné držanie lopty, pretože ani jednu vyloženú šancu si nevypracovali. „Vedeli sme, ako Zemplínčania hrali v Rimavskej Sobote, okukali sme si ich hru a stavili na rovnakú mincu ako Gemerčania. Nemali sme čo stratiť, prišli sme sem s cieľom niečo uhrať. Aj keď domáci mali viac z hry a dobre kombinovali, myslím si, že viac gólových šancí sme mali my. Hlavne v prvom polčase,“ nechal sa počuť Ján Oravec, asistent trénera Antona Jánoša v Lokomotíve Zvolen. MFK Zemplín počas celého zápasu hral svoju hru, ani v závere, kedy hral vabank, sa „neznížil“ k tomu, aby začal nakopávať dlhé lopty dopredu. „Neustupujeme z našej cesty hrať kombinačný futbal pre divákov a myslím si, že sa nám to darí. Boli sme však slabší v zakončení, vytvorili sme si iba niekoľko náznakov šancí, žiadnu tutovku. Musím však pochváliť aj súpera, pretože bránil veľmi dobre,“ hovoril michalovský lodivod František Šturma.

Pre mnohých fanúšikov je prekvapením, že pelotón vedie práve táto dvojica tímov. Kým v prípade mužstva od Laborca sa to aj dalo očakávať, výborné postavenie Zvolena je pre viacerých šokom. „Ani my sme nečakali, že začneme tak dobre. Mali sme problémy s fúziu, nevedeli sme, či budeme vystupovať pod hlavičkou Zvolena alebo Ružinej, nakoniec sme už definitívne Zvolenčania a aj najbližší domáci zápas už chceme odohrať tam. Nešli sme do súťaže s veľkými očami, treba však povedať, že v úvodných kolách sme mali za súperov tie tímy, ktoré sme zdolali aj vlani v tretej lige, silnejší nás ešte len čakajú,“ zostával pri zemi J. Oravec. Jeho náprotivok F. Šturma dodal: „Tiež sme nedúfali, že budeme úplne na špici, ani sme si nedávali ciele, že chceme byť prví, prvoradým je postup do prvej šestky, zapracovať čo najviac odchovancov a hrať pekný futbal. A to sa nám zatiaľ darí. My sme naopak hrali v úvode proti silným súperom, teraz nastúpime proti tým papierovo slabším, ktorých však rozhodne nechceme podceniť.“ 

Zdroj: denník Šport