V šlágri kola diváci gól nevideli

2014-09-02 12:00:00

Jenčo chytal prvýkrát za Zvolen, na pôde bývalého klubu si udržal čisté konto. Domáci nedokázali preraziť hosťujúci „betón“.

Priamy súboj o vedúcu priečku tabuľky medzi michalovským Zemplínom a zvolenskou Lokomotívou priniesol bezgólovú remízu. Počas celého duelu, ktorý úrovňou divákov príliš nenadchol, domáci búšili do súpera, avšak stopercentnú gólovú šancu si nevypracovali. A tak úspech slávil antifutbal Zvolenčanov, ktorí si z horúcej michalovskej pôdy odviezli bod.

Chlapci mu veľmi pomohli

V mužstve spod Poľany, ktoré si vďaka lepšiemu skóre udržalo aj po víkende pozíciu lídra, nastúpili aj dvaja Exmichalovčania, zhodou okolností stropkovskí rodáci - brankár Tomáš Jenčo a útočník Oliver Špilár. Pre strážcu svätyne „železiarov“ bol sobotňajší zápas vôbec prvým majstrovským v drese Zvolena. A v premiére proti bývalým spoluhráčom si udržal čisté konto. „Je to úžasný pocit, škoda len, že tie dva náznaky šancí, čo sme mali, sa nám nepodarilo zužitkovať, ale to by som už asi chcel veľa, lebo Michalovce hrali veľmi dobre smerom dopredu. Chlapcom patrí veľká vďaka, keďže bojovali a uľahčili mi robotu,“ povedal T. Jenčo, ktorý v úvode súťaže pauzoval kvôli nepríjemnému zraneniu. „Pár dní pred štartom druhej ligy som si na tréningu natrhol väz v lakti a bolo to veľmi bolestivé.“ Na súboj pri Laborci sa tešil. „Keďže som dlho nechytal, o to väčšiu chuť som mal. Snažil som sa nepremotivovať. Domáci nemali žiadnu gólovú šancu, ale viackrát to v našej päťke nepríjemne lietalo. Dobrou defenzívnou hrou sme si bod zaslúžili,“ dodal T. Jenčo.

Ako keby išlo o záchranu

MFK Zemplín stratil prvé domáce body v aktuálnom ročníku DOXXbet ligy, treba povedať, že aj po najslabšom výkone. „Ťažko sa hrá proti mužstvu, ktoré bráni s desiatimi hráčmi a čaká iba na brejky. Zvolen prišiel iba betónovať. Mal síce dve asi dve nebezpečné situácie, ale nič viac. Myslím si, že sme nehrali najhoršie, veď v držaní lopty sme mali jasne navrch, ale ľudia asi spokojní neboli. V druhom polčase hrali hostia dobre takticky, zdržiavali a kúskovali hru, čo sa divákom nepáčilo. Vôbec to nevyzeralo na súboj o prvé miesto, skôr ako by sa hralo o záchranu. Hosťom stačil bod a aj ho získali,“ uviedol michalovský ľavý obranca Jiří Rabiňák, podľa ktorého je momentálne veľkým problémom žlto-modrých koncovka. „Ťažko sa vyhráva bez gólu. My potrebujeme na jeden asi päť-šesť šancí, a to je veľa. Teraz sme si vypracovali možno tri a nestačilo to. V tomto sa musíme jednoznačne zlepšiť,“ dodal 25-ročný Čech, ktorý je v metropole Zemplína na hosťovaní z Táborska. 

Zdroj: denník Korzár