Starší dorastenci prehrali v Podbrezovej

2014-08-26 12:00:00

Na Horehroní zaknihovali porážku 2:3, za michalovský celok sa gólovo presadili Martin Bednár a Jozef Vajs.

Ani v druhom stretnutí v novej sezóne sa nepodarilo starším dorastencom MFK Zemplín Michalovce zabodovať. V dohrávanom súboji 3. kola Dôvera I. ligy U19 neuspeli na ihrisku Podbrezovej, keď domácemu tímu ŽP Šport podľahli tesne 2:3 (2:2).

Tréner Albert Rusnák: "Nezachytili sme úvod zápasu, súper na nás vybehol, hral agresívne a chvíľu nám trvalo, kým sme sa s tým vyrovnali. Urobili sme tri hrubé chyby krajným obrancom Mikovčíkom, po ktorých sme inkasovali dva góly. Po druhom sme pristúpili k striedaniu, preskupili sme rady a naša hra sa už začala podobať tej, akú chceme produkovať. V závere polčasu sme mohli v priebehu štyroch minút otočiť skóre, ale podarilo sa nám iba vyrovnať. Najprv po rohu sa presadil Bednár, po ňom po výborne zvládnutom rýchlom brejku, keď Bellás prihral spätne Vajsovi, sme dali na 2:2. Hneď nato Vajs po ďalšom rýchlom protiútoku netrafil z približne 8 metrov prázdnu bránu. V druhom polčase sa hral z oboch strán taktický futbal, bolo málo šancí. V 71. minúte sme chybovali pri rohovej zastávke, domáci hráč odcentroval do šestnástky, brankár Holienčin neupratal loptu do bezpečia a Podbrezová strelila víťazný gól. Škoda toho zápasu, mohli sme bodovať. V úvodných dvoch dueloch sme dostali až osem gólov, paniku však nerobíme, pripisujem to tomu, že máme mladú obranu, chýba nám nejaký líder, okrem toho sú zranení Vaško, Kolesár a Halagan. Je len otázkou času, kedy začne fungovať. Verím, že bude to lepšie, len sa musíme vyvarovať chýb."

ŽP Šport Podbrezová - MFK Zemplín Michalovce 3:2 (2:2)

Góly: 12., 25. a 71. Turlík - 41. M. Bednár, 43. Vajs

MFK ZEMPLÍN: Holienčin - Mikovčík (27. M. Bednár), M. Janočko, A. Kuľha, Kimák - Havrila (73. Sarik), Ilinjo, L. Tóth - Vajs, Bellás (86. Chimaľ), J. Straka

Najbližšie stretnutie odohrajú Michalovčania v stredu 3. septembra o 15. hodine na domácej pôde proti Ružomberku.