Hladká prehra na myjavskej pôde

2016-04-16 12:00:00

Zemplínčania vonku opäť neskórovali, keď v Myjave podľahli domácim rozdielom triedy 0:3.

Prvoligovým futbalistom MFK Zemplín Michalovce sa ani v treťom vzájomnom zápase s Myjavou zabodovať nepodarilo. V súboji 27. kola Fortuna ligy prehrali v sobotu večer na Kopaniciach hladko 0:3 (0:1) a sériu bez víťazstva tak natiahli už na šesť zápasov. Pred poslednou Skalicou však majú naďalej dvojbodový náskok, pretože ani Záhoráci u súpera neuspeli (v Trnave prehrali 1:5).

Úvod zápasu za veľa nestál, diváci sa veľmi nemali na čo pozerať. Domáci boli o čosi aktívnejší a ich prvý strelecký pokus do priestoru brány sa hneď aj skončil gólom. V 18. minúte poslal loptu do michalovskej šestnástky Pekár, zmocnil sa jej Daniel a strelou z otočky s veľkou dávkou šťastia prekonal Kelemena - 1:0. Po otváracom zásahu pribudli na trávniku pohľadnejšie akcie a tesne po polhodine hry mal veľkú šancu na vyrovnanie Votinov, ktorého dobrú krížnu strelu na dvakrát kryl gólman Hruška. V závere polčasu Myjavčania pridali a viackrát nebezpečne podkúrili defenzíve nováčika, ktorá však odolala. Na konci to ešte strelou ľavačkou skúšal Kunca, ale domácu bránu minul, a tak mužstvá odchádzali do kabín za stavu 1:0 pre Spartak.

Do druhého dejstva vstúpili Michalovčania aj s Bayónom, ktorý cez prestávku vystriedal Kuncu, ale lepší začiatok mali Kopaničiari, ktorí boli v 50. minúte veľmi blízko k druhému gólu. Perez vo vlastnej šestnástke nedovolene zastavil Sládeka, domáci mali k dispozícii pokutový kop, ktorý však sám faulovaný nepremenil, keďže jeho strelu skvele vyrazil Kelemen. Vzápätí si Sládek opäť vylámal zuby na gólmanovi žlto-modrých a v 63. minúte sa Kelemen vyznamenal aj pri hlavičke Škutku, ktorú bravúrne vytlačil na roh. O päť minút nato vyrazil aj Pekárovu prízemnú strelu, ale v 73. minúte už na hlavičkové zakončenie Škutku po rohu Kóňu nemal nárok - 2:0. Vzápätí z výhodnej pozície z priameho kopu namieril veľmi nepresne Serečin. Gólovú bodku za stretnutím dal Daniel, ktorý presným zakončením stanovil na konečných 3:0.

Spartak Myjava - MFK Zemplín Michalovce 3:0 (1:0)

Góly: 18. E. Daniel, 73. Škutka, 82. E. Daniel

ŽK: 60. L. Beňo, 62. E. Daniel, 90+. Machovec - 32. Sviarchynski, 90. T. Sedlák

Rozhodovali: Horváth - Hancko, Galo, 1147 divákov

SPARTAK: M. Hruška - Machovec, Ostojič, Banovič, L. Beňo - Š. Pekár, Kóňa, Bilovský (58. Duga) - Sládek (79. Ľ. Kolár), Škutka, E. Daniel (88. Copko)

MFK ZEMPLÍN: Kelemen - Perez, Podhorin, Morlacchi, Sviarchynski - M. Koscelník (83. Deligiannidis), T. Sedlák, S. Danko, D. Kunca (46. Bayón) - M. Hamuľak, Votinov (72. F. Serečin)

Hlasy trénerov:

Norbert Hrnčár, tréner Myjavy: "Podali sme organizovaný, odhodlaný výkon s veľkým množstvom šancí a preto výsledok je taký, aký je. Z našej strany naozaj spokojnosť." 

Stanislav Griga, tréner Michaloviec: "Za zbabelý výkon, ktorý sme predviedli, sme si iný výsledok ani nezaslúžili. Keď vytiahneme päty z Michaloviec, tak na ihrisko vybehne jedenásť ustráchaných chlapcov, ktorí si nevedia prihrať na päť metrov. Veľké sklamanie z toho, čo sme dnes predviedli."

Najbližší program MFK Zemplín:

Utorok 19. apríla o 19.00 hod.: Michalovce - Dunajská Streda (28. kolo)

Sobota 23. apríla o 19.00 hod.: Ružomberok - Michalovce (29. kolo)

Sobota 30. apríla o 19.00 hod.: Michalovce - Senica (30. kolo)