Michalovce Cup 2014 štartuje už dnes!

2014-08-19 12:00:00

Na otvorení budú prítomní aj reprezentačný tréner Ján Kozák či prezident zväzu Ján Kováčik. Najviac láka El Clásico.

Už len zopár hodín zostáva do úvodného súboja špičkovo obsadeného mládežníckeho turnaja Michalovce Cup 2014, ktorý tohto roku napíše svoju piatu kapitolu. Organizátori sa opäť pochlapili a pritiahli na turnaj kluby zvučných mien. Najväčšiu pozornosť budú pútať španielske tímy FC Barcelona a Real Madrid, spomenúť však musíme aj Valenciu, ktorej akadémia je tretia najlepšia na Pyrenejskom polostrove. Okrem tohto trojlístka sa na turnaji predstavia aj domáci MFK Zemplín, česká Dukla Praha a poľská Legia Varšava. Michalovce Cup 2014 štartuje dnes a vyvrcholí v piatok vo večerných hodinách.

Otvorenie po prvom dueli

Turnaj odštartuje stretnutím medzi celkami Valencie a Dukly Praha dnes o 18. hodine, po ňom bude nasledovať jeho slávnostné otvorenie, ktorého sa zúčastnia aj viaceré známe tváre. „Môžem prezradiť, že prídu tréner našej seniorskej reprezentácie Ján Kozák so svojim asistentom Štefanom Tarkovičom, takisto aj prezident Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik a šéf Východoslovenského futbalového zväzu Richard Havrilla. Samozrejme nebude chýbať ani primátor mesta Viliam Zahorčák či riaditeľ turnaja Martin Nebesník,“ informoval nás predseda predstavenstva MFK Zemplín Michalovce Igor Šoltinský, ktorý dodal, že z trojice španielskych veľkoklubov ako prvá dorazila včera krátko popoludní do metropoly Zemplína výprava FC Barcelona, podvečer prišla Valencia a o polnoci hráči „bieleho baletu“. „Ani jeden z týchto tímov nemal žiadne špeciálne požiadavky ohľadom ubytovania či stravy, menšie problémy sme mali iba s letenkami pre Real Madrid,“ uviedol I. Šoltinský.

Lístkov je už veľmi málo

Šéfa michalovského klubu sme sa nemohli neopýtať nato, ako to vyzerá s predajom vstupeniek. „Zhruba 75 percent všetkých lístkov je už predaných, kryté tribúny sú už takmer vypredané, voľných je už len zopár vstupeniek. Viac miest je na tribúny za oboma bránami. Podľa očakávania sa najviac lístkov predalo na stredajší deň, kedy sa bude hrať prestížne El Clásico a púta aj otvárací deň. Vtedy nastúpia naši mladíci proti Barcelone,“ hovoril I. Šoltinský a doplnil, že predpredaj lístkov na štadióne sa skončil včera popoludní, na Ticketportali však budú dostupné aj naďalej, avšak vstupenky na nasledujúci hrací deň sa budú predávať iba do polnoci. „Lístky budú k dispozícii aj v pokladniach nášho štadióna, tie budú otvorené každý deň stále hodinu pred prvým stretnutím. Chcem však fanúšikov upozorniť nato, že ak raz opustia areál štadióna, na rovnakú vstupenku sa už naspäť nedostanú.“ 

Aj sprievodné akcie

Podľa slov Igora Šoltinského bude počas tohtoročného turnaja pre návštevníkov k dispozícii viac bufetov ako vlani, k dispozícii bude dokonca aj fanshop, ktorý sa bude nachádzať za novou tribúnou (od Laborca). „Budú sa tam predávať dresy nášho klubu a šály všetkých troch španielskych tímov,“ prezradil. Aj pre najmenších sú pripravené rôzne atrakcie, napríklad nafukovací hrad či maľovanie na tvár. Novinkou bude Futbalová škôlka pre deti od 5 do 10 rokov, ktorú povedú michalovskí tréneri s cieľom nielen deti zabaviť, ale aj vyhľadať nové malé talenty. Aktivity v škôlke budú na ihrisku C za novou tribúnou každý deň od 17. do 18. hodiny. Výnimkou je finálový deň turnaja, keď sa škôlka začne o 15. a skončí o 16. hodine. Každý deň nebude chýbať ani tombola o zaujímavé ceny.

Program turnaja:

Utorok 19. augusta 2014:

18.00 hod.: Valencia – Dukla Praha

19.45 hod.: slávnostné otvorenie turnaja

20.00 hod.: Michalovce – FC Barcelona

Streda 20. augusta 2014:

18.00 hod.: Dukla Praha – Legia Varšava

20.00 hod.: Real Madrid – FC Barcelona

Štvrtok 21. augusta 2014:

18.00 hod.: Legia Varšava - Valencia

20.00 hod.: Michalovce – Real Madrid

Piatok 22. augusta 2014:

16.00 hod.: zápas o 5. miesto

18.00 hod.: zápas o 3. miesto

20.00 hod.: finále

21.45 hod.: slávnostné ukončenie turnaja

 

Zdroj: denník Korzár