MFK Zemplín porazil Bardejov a už vedie tabuľku

2014-08-16 12:00:00

Vo východniarskom derby padol jediný gól, z pokutového kopu sa presadil Španiel Samuel Garcia Bayón.

Futbalisti A-mužstva MFK Zemplín Michalovce zvíťazili v zápase 4. kola DOXXbet ligy skupiny Východ na domácom ihrisku v zemplínsko-šarišskom derby nad tímom Partizána Bardejov najtesnejším rozdielom 1:0 (0:0) a vyšvihli sa na vedúcu priečku tabuľky, keď doposiaľ nestratili ani jeden bod.

Na ťažkom teréne začali obe mužstvá opatrne, až v 8. minúte sa o vzruch postarali hostia, keď nepríjemný center Grucu zblokoval stopér Podhorin na hornú sieť vlastnej brány. Tesne pred uplynutím štvrťhodiny hry si na prízemný center Rabiňáka nabehol Streňo, ale z prvej zakončil vysoko nad Molčanovu svätyňu. V 21. minúte opäť pohrozili Bardejovčania, po priamom kope Jána Zápotoku zneškodnil hlavičku Reváka pozorný Kira. Potom sa dlhé minúty hralo iba medzi šestnástkami, až v závere úvodného dejstva mohli diváci vidieť šance na oboch stranách - najprv hosťujúci Kica po priamom kope rozohratom na krátko vystrelil po klzkom teréne iba do pripraveného Kiru a vzápätí domáci Streňo po Perezovom centri hlavou namieril vedľa. Gól však nepadol, a tak mužstvá odchádzali do kabín za bezgólového stavu.


Aj po zmene strán bolo šancí ako šafranu, začiatok bol vyrovnaný, ale po desiatich minútach hry, keď kormidelník MFK Zemplín František Šturma poslal na ihrisko dvojicu Bayón - Regáli, začali mať navrch michalovskí futbalisti. V 59. minúte priamy kop Morlacchiho smerujúci k ľavej žrdi vyrazil Molčan, o pár sekúnd si bardejovská obrana poradila s nepríjemnou skrumážou v ich šestnástke. O päť minút nato Regáli technickou strelou tesne minul. Ten istý hráč sa postaral o rozhodujúci moment súboja, keď v 66. minúte bol faulovaný v pokutovom území Partizána Stašom, ktorý uvidel druhú žltú a teda aj červenú kartu, a nariadená bola aj penalta. Loptu si na biely bod postavil Bayón, a hoci mu brankár smer strely vystihol, bezpečne rozvlnil sieť - 1:0. Potom začali na ihrisku viac úradovať emócie, hostia sa aj v oslabení snažili streliť vyrovnávajúci gól, skúšali to nakopávanými loptami či štandardkami, s ktorými si však domáca defenzíva poradila. V 90. minúte sa mohol stať bardejovským hrdinom Berecký, ale jeho strela skončila vedľa ľavej žrde Kirovej brány.


MFK Zemplín Michalovce - Partizán Bardejov 1:0 (0:0)

Gól: 68. Bayón (11 m)

ŽK: 20. Rabiňák, 31. Podhorin, 70. Morlacchi, 87. Perez - 27. Gagnon, 32. V. Staš, 53. J. Zápotoka, 70. S. Kica

ČK: 66. V. Staš (Bardejov)

Rozhodoval: R. Weiss - 1 510 divákov

MFK ZEMPLÍN: Kira - Perez, Michal Gallo, Podhorin, Rabiňák - Morlacchi - M. Koscelník (55. Bayón), Turík (79. Grič), D. Kunca, A. Leško (55. M. Regáli) - Streňo

PARTIZÁN: D. Molčan ml. - V. Andraščík, Palša, V. Staš, S. Kica - Grohoľ, L. Zápotoka, Revák, Gruca (83. Pyda) - J. Zápotoka (72. Berecký), Gagnon (75. J. Guľa)

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 23. augusta o 16.00 hod.: Rimavská Sobota - Michalovce (5. kolo)

Streda 27. augusta o 16.30 hod.: Štrba - Michalovce (2. kolo SP)

Sobota 30. augusta o 19.30 hod.: Michalovce - Zvolen (6. kolo)