Čakajú rekordnú návštevu, chcú sa vytiahnuť

2014-08-16 12:00:00

Michalovce budú mať dočinenia s ďalším šarišským tímom, tentoraz s Bardejovom. Veria v štvrté víťazstvo.

Otáčať zápasy z 0:2 na 4:2 proti celkom zo Šariša, a to dokonca na ich pôde, nerobí michalovským futbalistom žiadny problém. Pred týždňom v Prešove sa im takýto obrat nepodaril prvýkrát, pretože v úvode prípravy na túto sezónu sa im rovnaký kúsok podaril aj v Bardejove. A práve tohto súpera dnes o 19.30 hod. privítajú na svojom štadióne. „Ligový zápas však už bude o niečom inom, preto sa musíme na súpera zodpovedne pripraviť,“ povedal na úvod debaty stredopoliar MFK Zemplín Jozef-Šimon Turík.

Nelietajú v oblakoch

Mladému kolektívu od Laborca vyšiel úvod do nového druholigového ročníka na výbornú, po troch súbojoch má na konte plný počet bodov a v tabuľke je druhý iba o skóre za Zvolenom. „Prioritou pre nás bolo zvládnuť prvé dva domáce zápasy, a to sa nám podarilo, víťazstvo v Prešove bolo takým bonusom,“ pokračoval 19-ročný šikovný tvorca hry. „Triumf nad Tatranom nám pridal na sebavedomí, avšak v oblakoch rozhodne nelietame. Pre fanúšikov sme pripravili aj peknú pozvánku na dnešný duel, verím, že ich príde dosť, my sa budeme snažiť pred nimi vytiahnuť. A som presvedčený, že doma potvrdíme cenné body z Prešova.“ Metropola Zemplína počas tohto víkendu žije jarmokom, na futbalový štadión zavíta kvalitný súper. Môžeme očakávať aj rekordnú návštevu? „Podľa mňa určite dnes príde veľa ľudí, jednoznačne viac ako proti Liptovskému Mikulášu alebo Košiciam B,“ hovoril Jozef-Šimon Turík.

Lepšie naložiť so šancami

Bardejov podobne ako Michalovce v uplynulom kole strelil štyri góly, keď doma porazil Dolný Kubín 4:1. V tabuľke je aktuálne štvrtý so ziskom šiestich bodov a má navlas rovnaké skóre ako MFK Zemplín (7:3). Body z tohto stretnutia budú mať pre oboch súperov veľkú cenu, lebo očakáva sa, že obaja postúpia do skupiny, ktorá bude bojovať o miestenku do prvej ligy, a tam si bodový úlovok aj prenesú. „Musíme hrať ako vždy kombinačne po zemi, potom sa určite dostaneme aj do šancí, ktoré je treba premeniť. Vo všetkých predošlých dueloch sme si ich vypracovali dostatok, ale málo sme ich využívali. To musíme zlepšiť,“ prezradil recept na bardejovský Partizán Jozef-Šimon Turík. Tréner František Šturma má k dispozícii kompletný káder, zdravý je už aj Hector Tubonemi. 

Zdroj: denník Korzár