Domáci o Európu, hostia o záchranu

2016-04-16 12:00:00

Michalovský nováčik sa v sobotu večer predstaví na opačnom konci republiky, o body zabojuje v ďalekej Myjave.

Myjava vie zahrať na nováčika z Michaloviec, vyhrala nad ním oba prvé vzájomné zápasy v najvyššej súťaži. Oba jesenné súboje sa skončili výsledkom 2:1, v oboch sa gólovo presadil rýchlonohý Erik Daniel. Aj myjavský tréner Norbert Hrnčár si však uvedomuje, že Michalovce v zime dosť prekopali káder a pod vedením skúseného Stanislava Grigu zmenili aj herný štýl. Navyše, mužstvá priamo namočené v boji o záchranu sú vždy ťažký oriešok. "O to bude tento zápas náročnejší, ale veríme, že ho zvládneme k spokojnosti," povedal Norbert Hrnčár, tréner tretieho tímu tabuľky. Preto Myjava stále sníva sen o pohárovej Európe. "Pozeráme sa na seba, aby sme my boli dobre pripravení a počas celého roka pracovali čo najlepšie. Postavenie v tabuľke je zrkadlo našej spoločnej práce."

Zemplínčania ťahajú sériu piatich duelov bez plného bodového zisku, počas nej získali iba dva body za remízy. Ak nechcú spadnúť na posledné miesto v tabuľke, musia zlepšiť efektivitu. "Premieňanie šancí je o hlave. Chlapci veľmi chceli, ale bolo cítiť, že im to zväzovalo nohy. Nám viac vyhovujú zápasy, keď je súper favorit. Napríklad v Myjave," povedal kormidelník Stanislav Griga. Michalovský káder kvári maródka a situácia sa cez týždeň ešte zhoršila. Grécky stredopoliar Savvidis si totiž zlomil nohu a odcestoval domov. Serečin už začal trénovať, ale po desiatich dňoch na antibiotikách to nevyzerá na zaradenie do základu. Otázny je štart stopéra Podhorina.

MOTÍV ZÁPASU

Obom tímom z opačných koncov republiky ide o veľa. Myjava je reálne v hre o pohárovú Európu, musí však ešte nazbierať niekoľko bodov. Michalovce majú iba dvojbodový náskok pred poslednou Skalicou. Obaja súperi potrebujú body ako soľ. Na tribúny by ľudí mohli prilákať aj neokukaní zahraniční hráči klubu zo Zemplína.

CHÝBAJÚ

Myjava: Marček (trest)

Michalovce: Regáli, Turík, Khubutia, Lukič, L. Tóth, Savvidis (zranenie), Serečin (choroba), Podhorin (otázny štart)

 

Zdroj: denník Šport