MFK Zemplín štartuje pohárovú púť v Štrbe

2014-08-13 12:00:00

Futbalový sviatok bude dnes na ihrisku v Štrbe. Domáci ŠK privíta od 16.30 hod. v zápase 2. kola Slovnaft Cupu Michalovce.

Zemplínčania patria k špičkovým tímom našej druhej najvyššej súťaže a na papieri sú jednoznačným favoritom. Štrbania sú však odhodlaní urobiť všetko preto, aby si ich fanúšikovia prišli na svoje a svoju kožu nechcú predať lacno.

Vstup do sezóny vo štvrtej lige Sever nevyšiel zverencom trénera Milana Saba najlepšie. V úvodnom kole prehrali doma s favorizovanými Pušovcami tesne 1:2, následne pred svojimi fanúšikmi rozstrieľali Raslavice 4:0, no v uplynulú nedeľu prehrali v Kendiciach 2:3. Po troch kolách im v tabuľke patrí s tromi bodmi 11. miesto. „Proti Pušovciam sme mohli vydolovať bod, no napriek prehre sme podali dobrý výkon. S Raslavicami sme odohrali kvalitný zápas s jednoznačným víťazstvom. Maximálne nespokojný som ale s výkonom v zápase v Kendiciach, kde sme už ako tradične nezachytili úvod. Po dvoch hrubých chybách sme prehrávali 0:2. Inkasovali sme školácke góly, do stretnutia sme nastúpili nekoncentrovaní. Určite sa tam dalo niečo uhrať, doteraz ma tento zápas mrzí. Tretí gól sme dostali z jedenástky. Som sklamaný, mohli sme bodovať,“ zhodnotil vystúpenia svojho mužstva v úvodných troch kolách súťaže kormidelník ŠK Štrba Milan Sabo.

V dnešnom pohárovom súboji sa domáci budú musieť zaobísť bez zraneného Nemčka. „Je to pre nás ťažká situácia. Kvalita kádra nie je taká vysoká, ako bola v minulom roku. Musíme sa koncentrovať hlavne na nedeľu, kedy nás v lige čaká Svidník. V prvom rade si prajem, aby sa nám v zápase s Michalovcami nikto nezranil. Chceme to odohrať so cťou a dôstojne. Kvalita súpera je známa, bude to pre nás nesmierne ťažký zápas. Je to popredný tím druhej ligy, naposledy vyhral v Prešove. Myslím si, že prídu ľudia aj z blízkeho okolia. Niektorí naši hráči majú pokles formy, preto dúfam, že predvedú lepší výkon ako naposledy v Kendiciach. S Michalovcami sa musíme sústrediť predovšetkým na pozorné bránenie, uvidíme, čo prinesie samotný zápas,“ doplnil Milan Sabo. Druhý podtatranský zástupca, druholigový FK Poprad sa dnes predstaví na pôde štvrtoligového klubu FK Pokrok SEZ Krompachy.

Zdroj: denník Korzár