Rezerva v zemplínskom derby doma neuspela

2014-08-10 12:00:00

Veľkým Revištiam na svojom hlavnom ihrisku podľahla 1:2, hoci do prestávky viedla po góle Calva o jeden gól.

V premiérovom domácom stretnutí nového súťažného ročníka hráči B-mužstva MFK Zemplín Michalovce neuspeli, keď v súboji 3. kola tretej ligy skupiny Východ podľahli v prestížnom zemplínskom derby Veľkým Revištiam 1:2 (1:0).

Duel týchto dvoch tímov sa po druhýkrát odohral na hlavnom ihrisku pod umelým osvetlením a podľa očakávania mali od začiatku územnú prevahu Michalovčania, ktorým úvodná aktivita priniesla ovocie v podobe otváracieho gólu. A ten bol ozaj ukážkový, spoza pokutového územia napriahol španielsky legionár Calvo a exportnou strelou do šibenice nedal brankárovi Ónodymu žiadnu šancu - 1:0. Aj potom mali domáci aktivitu na svojich kopačkách, hostia však pozorne bránili a do vyložených šancí ich nepúšťali. Až po polhodine hry zakončil z dobrej pozície Danko krížne tesne vedľa a v 34. minúte Calvovu prízemnú strelu zastavila iba ľavá žrď hosťujúcej brány.

Po prestávke zaujali strelecké pokusy Danka či Dargaja. Veľké Revištia sa postupom času čoraz viac hlásili o slovo, hrozili po brejkoch. Po jednom z nich vybojovali rohový kop, ktorý v 73. minúte zahral Praščák, na prednej žrdi zahlavičkoval Viňanský a vyrovnal - 1:1. Tento moment vlial hosťom ešte viac síl a v 84. minúte sa im podarilo streliť aj druhý gól: Simčíkova technická strela skončila pri vzdialenejšej žrdi, Raška na ňu nedosiahol. V závere sa ešte snažili domáci vyrovnať, ale už nič nevymysleli, a tak sa zrodilo prekvapujúce víťazstvo hosťujúceho celku.

MFK Zemplín Michalovce B - TJ Veľké Revištia 1:2 (1:0)

Góly: 12. Calvo - 73. Viňanský, 84. Simčík

Rozhodoval: Greško - 650 divákov

MFK ZEMPLÍN B: Raška - M. Mindžák, D. Horňák, Gamkrelidze, Šimčák - L. Jacko, A. Leško (53. Karch), Calvo, S. Danko, Lechman - J. Kiss (79. A. Devečka)

TJ: Ónody - V. Kostovčík, Dargaj, Mir. Koscelník, M. Gomboš - Simčík, Viňanský (85. Tokár), Praščák, Paulovčák, Lukačko (89. Apiari) - Chýrik

Zvyšné výsledky 3. kola III. futbalovej ligy skupiny Východ:

Humenné - Vysoké Tatry 1:3, Vranov nad Topľou - Sabinov 0:0, Prešov B - Snina 4:0, Stropkov - Spišská Nová Ves 3:0, Haniska - Giraltovce 1:0, Bardejovská Nová Ves - Vyšné Opátske 1:3, Plavnica - Lipany 1:0

Najbližší program MFK Zemplín:

Nedeľa 17. augusta o 16.00 hod.: Vyšné Opátske - Michalovce B (4. kolo)

Nedeľa 24. augusta o 10.30 hod.: Michalovce B - Giraltovce (5. kolo)

Sobota 30. augusta o 16.00 hod.: Spišská Nová Ves - Michalovce B (6. kolo)