Starší dorastenci v metropole Šariša neuspeli

2016-04-14 12:00:00

V Prešove prehrali Michalovčania tesne 1:2, hoci do polčasu vyhrávali gólom pravého obrancu Petra Vojtoviča

Vo štvrtok popoludní nastúpili michalovskí starší dorastenci na predohrávaný súboj 20. kola Dôvera I. ligy U19 na pôde východoslovenského rivala v Prešove. Na hlavnom ihrisku tamojšieho Tatrana ťahali Zemplínčania za kratší koniec, keď súperovi bojujúcemu o záchranu v súťaži podľahli najtesnejším rozdielom 1:2 (1:0), čím natiahli sériu bez víťazstva na päť stretnutí.

Tréner Albert Rusnák: "Po dlhom čase som na chlapcov nahnevaný. Nie za celý zápas, ale za druhý polčas, ktorý doslova odflákli. Dali sme rýchly gól a do 25. minúty sme mali vyhrávať o tri góly, ale zahodili sme dve či tri vyložené gólové šance. Súpera sme mali na lopate, ak by sme tie šance premenili, mohli sme v pohode ukočírovať zápas. V druhom polčase mali chlapci nezodpovedný prístup k hre, ľahko strácali lopty, rozohrávka bola veľmi zlá. Na ihrisku nebol hráč, ktorý by upokojil hru a zobral to na seba. Hrali sme veľmi zle, za predvedenú hru v druhom dejstve sme si nezaslúžili bodovať. S chlapcami si to rozoberieme, takýto výkon sa už nesmie opakovať. Kvalita bola jednoznačne na našej strane, hoci nám chýbali zranený Martin Bednár a Peter Kolesár, ktorý má reprezentačné povinnosti. Domáci nás zdolali jedine svojou bojovnosťou."

1. FC Tatran Prešov - MFK Zemplín Michalovce 2:1 (0:1)

Góly: 71. S. Andrejko, 80. Martin Lukáč - 6. Vojtovič

MFK ZEMPLÍN: Prysiazhniuk - Vojtovič, M. Janočko, Kimák, Masnica (46. J. Straka) - M. Kolesár - Fedyna, Saxa (68. R. Lukáč) - D. Sopata (54. Halagan), Bellás, Vajs

Zvyšné výsledky 20. kola a aktuálnu tabuľku Dôvera I. ligy U19 nájdete TU.

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 30. apríla o 11.00 hod.: Michalovce - Podbrezová (21. kolo)

Štvrtok 5. mája o 14.00 hod.: Banská Bystrica - Michalovce (22. kolo)

Sobota 14. mája o 11.00 hod.: Michalovce - Žilina (23. kolo)