Náskok žlto-modrých sa opäť zmenšil

2016-04-12 12:00:00

Michalovce so Zlatými Moravcami iba remizovali, čo využila posledná Skalica, ktorá má už iba dvojbodové manko.

Boj o záchranu vo Fortuna lige sa po uplynulom víkende ešte viac zdramatizoval. V 26. kole našej najvyššej futbalovej súťaže si sily medzi sebou zmeralo kvarteto tímov z dna tabuľky – Michalovce nastúpili proti Zlatým Moravciam a Skalica proti Podbrezovej. Kým Záhoráci využili „domáce“ senické prostredie na plný bodový zisk, keď „železiarov“ zdolali tesne 2:1, Zemplínčania šesťbodový zápas nedoviedli do úspešného konca, pretože s ViOnom sa rozišli zmierlivo po remíze 1:1. Skalica ešte nezložila zbrane, na predposledné Michalovce stráca už iba dva body.

Nedáš-dostaneš

Po úvodnom dejstve hry by na zlatomoravský celok nikto nestavil ani deravý groš. MFK Zemplín viedol 1:0, bol o triedu lepším mužstvom a šancí si vypracoval neúrekom. Ale ich realizácia bola katastrofálna, začo sa nováčikovi futbal pomstil. FC ViOn vyrovnal a remízový výsledok už z rúk nepustil. „Po prvom polčase sme mohli pokojne viesť aj rozdielom štyroch gólov. Veľká škoda tých nevyužitých šancí. Boli sme aktívnejší, mali sme hru pod kontrolou, ale nebolo nám asi súdené streliť druhý gól. Odklonilo sa od nás šťastie a v druhom polčase sa potvrdilo otrepané nedáš-dostaneš,“ sklamane hovoril po záverečnom hvizde Milan Šimčák, michalovský ľavý obranca, ktorý prvýkrát v jari dostal príležitosť v základnej zostave a patril k najlepším hráčom na ihrisku. Diváci sa pri nepremenených stopercentných príležitostiach zverencov trénera Stanislava Grigu len chytali za hlavy, ako mohli takto naložiť s čistými šancami. Bolo to spôsobené dôležitosťou zápasu? „Podľa mňa nie. Pre nás je každý duel dôležitý, v každom potrebujeme uspieť a bodovať. Boli sme dobre pripravení, ale do siete sme sa viac ako jedenkrát trafiť nedokázali.“

Nerobia paniku

V druhej 45-minútovke domáca ofenzívna lavína zoslabla, keď si už toľko šancí žlto-modrí nevypracovali, ale ich prevaha bola stále veľká. V žiadnom prípade sa nezamerali na udržiavanie jednogólového náskoku, ktorý by pre nich znamenal zisk troch bodov. „Nechceli sme sa stiahnuť do defenzívy a brániť výsledok. Práve naopak, chceli sme súpera doraziť druhým gólom,“ doplnil Šimčák. Michalovčania odohrali v jari doma tretí zápas, v ktorom získali prvý bod. Druhýkrát sa však stalo, že súper raz namieril do priestoru troch žrdí, a to mu stačilo na bodový zisk. Predtým z minima maximum vyťažila Trnava, teraz Zlaté Moravce. „Čo na to povedať... V sobotu dal Bamba krásny gól, tak sa mu podarí trafiť jedenkrát z desiatich pokusov.“ Čakanie na domáci triumf v tábore nováčika pokračuje, šnúra bez výhry sa natiahla na päť zápasov. „Hrali sme dobre, mali šance, ale chýbali góly. Musíme makať ešte viac,“ uviedol odchovanec KAC Košice. Zaváhanie Zemplínčanov využil druhý nováčik zo Skalice, ktorá stiahla michalovský náskok na dva body. „Nerobíme žiadnu paniku, hrá sa ešte o dosť bodov. Ak budeme hrať v každom zápase ako naposledy, tak som presvedčený, že z ligy nevypadneme,“ optimisticky uzavrel debatu Milan Šimčák. 

Zdroj: korzar.sk