Michal Hamuľak uspel na skúške v Liberci

2014-07-05 12:00:00

Humenský rodák a najlepší strelec uplynulého ročníka druhej ligy odchádza do Slovana na hosťovanie s opciou na prestup.

Český futbalový klub Slovan Liberec angažoval dvojicu Slovákov Michala Hamuľaka a Branislava Obžeru, ktorí boli pod Ještědom na skúške. Oboch podpísal štvrtý tím Gambrinus ligy 2014/2015 na základe ich výkonov v prípravných stretnutiach.

Obžeru si do Liberca vyhliadol jeho bývalý spoluhráč z bratislavského Slovana Samuel Slovák, ktorého získal tím spod Ještěda pred nadchádzajúcou sezónou na pozíciu hlavného trénera.

"Môj príchod do Liberca sa zrodil veľmi rýchlo. Bol som na skúške v Maďarsku, keď mi zavolal Samo Slovák. Prišiel som sa teda do Liberca ukázať. V utorok som absolvoval dva tréningy a v stredu časť prípravného duelu proti Dukle Praha. Vo štvrtok sme sa dohodli na podmienkach zmluvy. Slovan Liberec patrí medzi top kluby v Česku a navyše hrá Európsku ligu, nemal som nad čím rozmýšľať. Slovan je veľmi atraktívna adresa. So Samom sa poznáme ako hráči, teraz budem mať šancu spoznať ho ako trénera. Verím, že sa nám bude dariť. Kabína ma prijala dobre, niektorých chalanov poznám, iní poznali mňa Konkurencia je tu zdravá, hráči zo seba vydávajú to najlepšie aj na tréningoch. Verím, že sa pobijem o miesto v zostave. Konečné rozhodnutie je však vždy na trénerovi," povedal pre fcslovanliberec.cz bývalý hráč Prievidze, Banskej Bystrice, Slovana Bratislava, Petržalky, Saturnu Moskovská oblasť či Dunajskej Stredy Obžera.

Hamuľak sa stal s 26 gólmi najlepším strelcom uplynulej sezóny II. slovenskej ligy. Dvadsaťtriročný útočník bude v Liberci na hosťovaní z MFK Zemplín Michalovce s opciou na trvalý prestup.

Slovan Liberec nastúpi v 2. predkole Európskej ligy proti MFK Košice. Prvý duel je na programe 17. júla na Slovensku, odveta o týždeň neskôr u súpera.

Zdroj: SITA