MFK Zemplín v príprave opäť víťazne

2014-07-04 12:00:00

Zajtra je na programe Memoriál Štefana Nadzama, zverenci trénera Šturmu si zmerajú sily s Lokomotívou Košice.

Druholigoví michalovskí futbalisti majú za sebou druhé prípravné stretnutie, v ktorom na domácom ihrisku porazili prešovský Tatran 1:0, keď o ich víťazstve rozhodol dve minúty pred koncom súboja presným zásahom útočník Martin Regáli. Hráči MFK Zemplín tak aj v druhom zápase vyhrali, v tom prvom triumfovali v Bardejove.

Privítal by skúsenosť

Kormidelník žlto-modrých František Šturma dal aj v tomto meraní síl šancu takmer celému kádru, keď dokopy využil služby osemnástich hráčov. „Oproti zápasu v Bardejove bolo na našej hre vidieť zlepšenie, aj súper bol kvalitnejší. Duel nám dal veľa po fyzickej aj taktickej stránke, som rád, že sme opäť vyhrali, našim mladým chlapcom pôjde psychika zase o čosi nahor. Proti silným tímom hráči rastú a idú vyššie, Prešov nám nedaroval nič zadarmo. Moji zverenci sa snažili až do konca, a to im prinieslo ovocie. Niekedy síce zbytočne strácali lopty, ale pripisujem to tomu, že im ešte chýbajú skúsenosti. Tie však nahradili bojovnosťou,“ skonštatoval michalovský lodivod, ktorý by vo svojom mužstve rád privítal skúsenejšieho hráča. „S vedením klubu som sa bavil o tom, že skúsia sa po nejakom takom poobzerať, uvidíme, či sa nám podarí niekoho zohnať. Bol by som rád za ľavého obrancu, ktorý by vedel zaskočiť aj na stopérskom poste,“ dodal F. Šturma.

Opäť príde aj Polák

Ďalší súboj letnej prípravy odohrajú jeho zverenci už zajtra o 10. hodine doma proti košickej Lokomotíve. Zápas sa uskutoční v rámci 19. ročníka Memoriálu Štefana Nadzama, ktorý už tradične organizuje Štefan Czetö. „Program podujatia bude obdobný ako po minulé roky. Približne o 11. hodine, teda počas druhého polčasu zápasu druholigistov, pôjdeme na cintorín položiť vence na hrob Štefana Nadzama a na pravé poludnie príde na rad súboj starých pánov Michaloviec a Spišskej Novej Vsi, ktorý bude rozhodovať Gabriel Sekereš a komentovať nezabudnuteľný Karol Polák. Cez polčasovú prestávku sa bude súťažiť o cenu pani Márie Nadzamovej v kopaní jedenástok. A nebude chýbať ani tombola, v ktorej bude desať cien, tou prvou už tradične futbalová lopta s podpismi slovenského majstra Slovana Bratislava,“ oboznámil nás s programom Memoriálu Štefana Nadzama Štefan Czetö.

Zdroj: denník Korzár