Griga: V 15. minúte malo byť po zápase...

2016-04-11 12:00:00

Michalovce doma opäť nevyhrali, hoci boli jasne lepším tímom. Znova pykali za nevyužité šance.

Ani tretí zápas s priamym konkurentom v boji o záchranu nedokázali futbalisti Michaloviec doviesť do víťazného konca. Síce sa im už konečne podarilo skórovať, ale stačilo to iba remízový výsledok. Proti Zlatým Moravciam stratili žlto-modrí drahocenné body. Počas celého zápasu mali jasnú prevahu, no nakoniec si s ViOnom body iba podelili.

Taký zápas ešte nezažil

V šesťbodovom dueli proti tabuľkovému susedovi Zemplínčania dominovali. Hlavne v prvom polčase súpera prevalcovali, ale dokázali z toho vyťažiť iba jediný presný zásah, o ktorý sa postaral Michal Hamuľak. „V 15. minúte malo byť 3:0 a po zápase, takto sme sa trápili do konca a stratili jasný zápas. Pozitívne je, že sme si konečne vytvorili hernú prevahu a obrovské množstvo šancí. Ich premieňanie však bolo žalostné, preto sme ten duel nevyhrali. Hráči odovzdali na ihrisku, čo v nich bolo, ale naša produktivita je veľmi zlá,“ skonštatoval tréner MFK Zemplín Stanislav Griga. Jeho zverenci sa doslova prebiehali v zahadzovaní šancí, tutovky zahodili Kunca, Hamuľak, Votinov či Bayón. „Taký súboj, kde by bolo toľko gólových príležitostí a tak zle s nimi bolo naložené, som ešte nekoučoval. Pre mňa je to veľké sklamanie. Ale opakujem, konečne sme súpera dostali pod tlak a vypracovali šance. Tento náš ofenzívny výkon sa s tým v Podbrezovej nedá porovnať,“ povedal Griga.

Psychika je „sviňa“

Nováčik si vypracoval šancí na dva zápasy, ale v koncovke totálne vyhorel. Tréner Griga si však nemyslí, že mužstvo nemá strelca. „Čisté šance nezahodil jeden hráč, ale bolo to rozložené medzi viacerých. Chlapci veľmi chcú a túžia sa zachrániť, ale psychika je „sviňa“. A potom takto naložia so šancami. Ak chceme zostať v lige, musí sa to zmeniť,“ tvrdil žilinský rodák. Michalovčanom v sobotu chýbal poisťujúci druhý gól, ktorým by poslali ViOn na kolená a sami by získali pokoj na kopačky. Tak ich potrestal striedajúci žolík trénera Libora Fašianga Mouroukou Farras Bamba, ktorý nechytateľným volejom zariadil, že zápas skončí remízou 1:1. Keďže Skalica doma zdolala Podbrezovú, znížila odstup na žlto-modrých na dva body. „Skomplikovali sme si to sami, mali sme získať tri body a nemuseli sa dívať na Skalicu. Budeme však bojovať ďalej,“ vyhlásil Griga.

Zdroj: korzar.sk