Novým trénerom MFK Zemplín František Šturma

2014-06-24 12:00:00

Asistovať mu bude Adrián Devečka, obaja sa kormidla ujali včera popoludní.

Čech František Šturma sa stal novým kormidelníkom druholigových futbalistov MFK Zemplín Michalovce. Štafetový kolík prebral po Ondrejovi Dudovi, ktorý po skončení uplynulej sezóny odišiel trénovať do Saudskej Arábie. Onedlho 42-ročný lodivod pochádzajúci z Nymburku neprichádza do neznámeho prostredia, v metropole Zemplína pôsobil už v ročníku 2010/11, kedy bol asistentom svojho krajana Vlastimila Petrželu.

Dohodli sa v piatok

F. Šturma sa tak do Michaloviec vracia po troch rokoch, odvtedy viedol Českú Lípu, juniorský tím Bohemiansu 1905 a naposledy bol asistentom Petra Frňku v Táborsku. „Boli sme v rokovaní aj s inými trénermi, ale tí buď nespĺňali naša finančné možnosti alebo z časového hľadiska im to nevyhovovalo. Mohli k nám prísť až o dva-tri týždne, a to už by pre nás bolo neskoro. Tak voľba padla na Františka Šturmu, ktorý náš klub a tunajšie prostredie pozná, keďže tu už pôsobil,“ prezradil predseda predstavenstva MFK Zemplín Igor Šoltinský. S Dudovým nástupcom sa definitívne dohodli iba v piatok. „Cez víkend sme sa ešte stretli a dotiahli všetky detaily ohľadom našej spolupráce,“ pokračoval. Zemplínčanov tak povedie iba druhý zahraničný tréner v histórii, prvým bol spomínaný V. Petržela.

Domáci asistent

Nový šéf realizačného tímu žlto-modrých sa michalovského kormidla ujal včera popoludní, kedy mužstvo odštartovalo letnú prípravu. Jeho asistentom sa stal Adrián Devečka, ktorý naposledy trénoval mladších dorastencov MFK Zemplín, kategóriu U17. „Už dlhšiu dobu sme chceli obsadiť post asistenta trénera pri A-mužstve človekom z domácich zdrojov, ale nedarilo sa nám žiadneho nájsť. Podarilo sa to až teraz, Adrián Devečka je michalovským rodákom, v našom klube dlhé roky hrával a má aj požadovanú trénerskú licenciu. Rýchlo sa dokázal prepracovať od najnižších kategórií k mužom, preto sme sa mu rozhodli dať dôveru,“ uviedol I. Šoltinský.

Zdroj: denník Korzár