Kuncu si vyhliadol nováčik najvyššej súťaže

2014-06-13 12:00:00

Michalovský útočník zamieril do Podbrezovej, so „železiarmi“ trénuje od stredy.

Víťaz uplynulého ročníka druhej ligy a nováčik najvyššej súťaže ŽP Šport Podbrezová zalovil v michalovských vodách. Z MFK Zemplín putuje na Horehronie 23-ročný útočník Dominik Kunca. Po Janočkovi, Smrekovi, Mickovi, Janičovi a Čapekovi je tak ďalším hráčom, ktorý opúšťa káder druhého najlepšieho tímu minulej sezóny druhej ligy.

O záujme vedel už skôr

Dominik Kunca si dvere do klubu, ktorý bude prvýkrát hrať prvú ligu, otvoril v poslednom domácom súboji Michaloviec so Šamorínom. Na tribúne ho sledovali „špióni“ z Podbrezovej a jemu sa podarilo dvakrát skórovať. Mimochodom, boli to jeho jediné dva góly v celej jarnej časti. „Vtedy som sa o záujme Podbrezovej dozvedel, ale vedel som, že ma budú v tom zápase sledovať. Po ňom mi povedali, že ma chcú, no najprv museli nájsť spoločnú reč aj s michalovskými funkcionármi. Po skončení sezóny to už bolo isté, ozvali sa mi športový manažér klubu Michal Budovec i tréner mužstva Jaroslav Kentoš s tým, aby som sa zapojil do letnej prípravy,“ uviedol D. Kunca, ktorý k nováčikovi prichádza na polročné hosťovanie s opciou na prestup. Rodák zo Strážskeho si tak prvýkrát vyzlečie michalovský dres. „Teším sa na nové pôsobisko, nemám žiadne obavy, aj keď mi budú chýbať spoluhráči z MFK Zemplín, s ktorými som bol dlho.“

Príde Tubonemi?

Pod Kentošovým vedením absolvoval „Kunci“ už niekoľko tréningov, zajtra by si mal proti Ružomberku odkrútiť aj zápasovú premiéru. „Je to tu skromnejšie ako v Michalovciach, ale čo sa týka tréningov, tak tie sú na veľmi dobrej úrovni. V kádri sú skúsení hráči, chlapci ma medzi seba prijali bez problémov,“ hovoril D. Kunca, okrem ktorého zarezáva s prvým tímom ŽP Šport ešte jeden michalovský odchovanec, brankár Patrik Babiák. Nová posila „železiarov“ tvrdí, že príchod na Horehronie je krokom vpred. „Mám šancu zahrať si prvú ligu, preto som tu prišiel. Nechcem sklamať a budem bojovať o miesto v zostave. S trénerom som už hovoril, vravel mi, že so mnou počíta na post podhrotového útočníka.“ Predseda predstavenstva MFK Zemplín Igor Šoltinský na margo Kuncovho odchodu poznamenal: „Ešte to nie je dotiahnuté papierovo, keďže prestupové obdobie ešte nezačalo. Opačným smerom by mal prísť útočník Hector Tubonemi.“ A čo nový tréner? „Stále so žiadnym nemáme podpísanú zmluvu, najskôr by k tomu mohlo dôjsť v pondelok,“ dodal šéf klubu od Laborca.

Zdroj: denník Korzár