Gólové hody v zápase starších dorastencov

2016-04-09 12:00:00

Michalovčania na domácom ihrisku remizovali so Senicou 3:3, keď až dvakrát museli doťahovať nepriaznivé skóre.

Starší dorastenci MFK Zemplín Michalovce pretrhli sériu troch prehier v rade. Na vlastnej umelej tráve remizovali s úradujúcim dorasteneckým majstrom Senicou v súboji 19. kola Dôvera I. ligy U19 3:3 (1:2) a v tabuľke sa udržali na treťom mieste.

Diváci videli kvalitný duel a šesť gólových zásahov. Domáci síce mali územnú prevahu a diktovali tempo hry, ale hostia takisto hrali veľmi dobre a boli nebezpeční. Už v 8. minúte sa po centri Sopatu hlavou presadil ukrajinský legionár Fedyna, no Záhoráci bleskurýchle vyrovnali, keď skóroval Kosorín. Tesne pred uplynutím polhodiny hry sa hostia radovali po druhýkrát, keď zblízka prekonal Slávika Almási. Michalovčania potom súpera zatlačili, ale vyrovnať sa im podarilo až v 65. minúte: po priamom kope Petra Kolesára presne hlavičkoval Bednár - 2:2. Takýto stav trval iba štyri minúty, lebo ďalšie zaváhanie v domácich zadných radoch znamenalo faul na prenikajúceho hráča hostí a pokutový kop, ktorý premenil Almási, hoci Slávik vystihol smer strely. Žlto-modrí sa nevzdávali a išli za ďalším vyrovnaním, ktorého sa dočkali štvrťhodinu pred koncom. Po rohu Fedynu hlavou trafil presne k žrdi Martin Kolesár. Aj keď sa v závere ešte oba tímy snažili strhnúť víťazstvo na svoju stranu, skóre sa už nezmenilo a výborný zápas sa skončil remízou.


MFK Zemplín Michalovce - FK Senica 3:3 (1:2)

Góly: 8. Fedyna, 65. M. Bednár, 76. M. Kolesár - 10. M. Kosorín, 28. a 69. Almási (druhý z 11 m)

MFK ZEMPLÍN: D. Slávik - Vojtovič (62. M. Kolesár), M. Janočko, Kimák, Masnica - M. Bednár - Fedyna, P. Kolesár - Vajs (90+. Poprik), D. Sopata, R. Lukáč (38. Saxa)

Zvyšné výsledky 19. kola a aktuálnu tabuľku Dôvera I. ligy U19 nájdete TU.

Najbližší program MFK Zemplín:

Štvrtok 14. apríla o 14.00 hod.: Prešov - Michalovce (20. kolo)

Sobota 30. apríla o 11.00 hod.: Michalovce - Podbrezová (21. kolo)

Štvrtok 5. mája o 14.00 hod.: Banská Bystrica - Michalovce (22. kolo)