Aj napriek prehre historický úspech MFK Zemplín

2014-06-03 12:00:00

Michalovčania skončili druhí o skóre pred Bardejovom, v Šali mohli bodovať. Tréner Ondrej Duda pri mužstve končí.

Jubilejný desiaty ročník v druhej najvyššej súťaži bol pre michalovských futbalistov historicky najúspešnejší. Aj keď v poslednom stretnutí sezóny na ihrisku Šale Zemplínčania nezabodovali (prehrali 1:2), udržali si druhé miesto v tabuľke pred rivalmi zo Šariša – Bardejovom a Prešovom. Partizán síce získal rovnaký počet bodov ako MFK Zemplín, ale doplatil na horšie skóre, ktoré ho odsunulo na bronzovú pozíciu.

Výbuch Morlacchiho

V sobotu pri Váhu išlo obom mužstvám o veľa, domáci bojovali o zotrvanie v súťaži, hostia o spomínanú druhú priečku. A Šaľania urobili pre zachovanie druholigovej príslušnosti ozaj všetko... „Aj napriek všetkým nepriaznivým okolnostiam sme tam mohli zabodovať, ale nezahrali sme tak, ako by sme mali. Niektorí hráči ma sklamali, predovšetkým Vernon De Marco Morlacchi, po ktorého dvoch hrubých individuálnych chybách sme inkasovali dva góly. Oba góly padli v úvode polčasov, neviem si vysvetliť hráčove zaváhania, asi bol už mysľou doma v Španielsku,“ skonštatoval tréner Michaloviec Ondrej Duda, ktorý však Morlacchiho nechal hrať celý zápas. Na rozdiel od ďalšieho Španiela Pereza, ktorého vystriedal už cez polčas. „Marcos išiel dole preto, že už mal na konte žltú kartu a v závere prvého dejstva ešte urobil jeden tvrdý faul, tak sme nechceli riskovať, že bude vylúčený,“ objasnil.

Kto začne prípravu?

Michalovčania však pri troške šťastia nemuseli schádzať z ihriska Dusla ako porazení, pretože skórovať mohli aj viac ako len raz. „Šance mali Regáli i Hamuľak, takisto aj Janič, ktorého volej v závere prvého polčasu neskončil v sieti. Domáci sa po vsietení gólov stiahli a iba sa bránili. Takmer celý zápas sme hrali na ich polovici, vpredu sme však veľa nevymysleli, finálna fáza nebola najlepšia,“ pokračoval michalovský kormidelník, ktorého potešilo aspoň to, že mužstvo dosiahlo najlepšie umiestnenie odkedy hráva v druhej lige, lebo doteraz boli najlepšie štvrtí. A v práve skončenej sezóne nazbierali aj najviac bodov (63). „Sme radi, že pre klub sme vybojovali najlepšiu priečku v histórii,“ uviedol O. Duda, ktorý mal s MFK Zemplín zmluvu platnú iba do konca sezóny. A vyzerá to tak, že duel v Šali bol jeho posledným na lavičke žlto-modrých. „Letnú prípravu, ktorá odštartuje v pondelok 23. júna, určite mužstvo nezačne pod mojim vedením,“ dodal na záver. 

Zdroj: denník Korzár