Je načase zvíťaziť aj na vlastnom trávniku

2016-04-09 12:00:00

Michalovce doma nebodovali už takmer pol roka, proti Zlatým Moravciam nič iné ako tri body neberú.

Po dlhom mesiaci sa prvoligový nováčik z Michaloviec opäť predstaví na domácom ihrisku. Dnes o 17. hodine vyzve Zlaté Moravce, s ktorým ukončí sériu zápasov so súpermi namočenými do boja o záchranu. V predošlých dvoch dueloch proti Skalici a Podbrezovej ani raz neskórovali a dokonca ani raz nenamierili do čierneho. Ak si nechcú Zemplínčania skomplikovať situáciu, dnes musia zabodovať naplno!

Odčiniť slabý výkon

MFK Zemplín sa v ostatnom období trápi v ofenzíve, jeho strelci gólovo mlčia už 199 minút. Ich zatiaľ posledný gól zaznamenal ešte proti Trenčínu z penalty Nikola Lukič, ktorý však dnes kvôli zraneniu nenastúpi. „Naposledy v Podbrezovej sme v ofenzíve skoro nič nevymysleli a žiadnu poriadnu šancu si nevypracovali. Celkovo sme hrali slabo a teraz sa to budeme snažiť odčiniť,“ povedal navrátilec do zostavy nováčika Stanislav Danko. Práve on by mal byť tým hráčom, ktorý dnes bude ťahať michalovskú ofenzívu. „Bude to môj prvý domáci zápas po dlhej pauze, preto dúfam, že nebudem veľmi premotivovaný. Budem bojovať koľko mi sily budú stačiť a odovzdám na ihrisku všetko, aby som pomohol chlapcom aj celému klubu,“ uviedol veľký srdciar, ktorý v prvom vzájomnom dueli s ViOnom na domácej pôde raz skóroval. „Budem sa snažiť aj teraz streliť gól, hlavné však je, aby sme zvíťazili.“

Fanúšikom niečo dlhujú

Ani Zlatomoravčania momentálne nehrajú v oslnivej forme, v jari dokonca ešte nezvíťazili a v posledných troch súbojoch neskórovali. Navyše prišli aj o svojho najlepšieho strelca Tawambu, ktorý odišiel do Kazachstanu. „Na súpera sa nepozeráme, sústredíme sa iba na seba a svoju hru,“ odvetil 22-ročný Danko. Žlto-modrí majú dnes ideálnu šancu pretrhnúť domácu sériu bez víťazstva, ktorá trvá už takmer pol roka! Michalovčania sa z poslednej výhry na vlastnom štadióne radovali ešte 24. októbra, keď si poradili s Podbrezovou 2:0. Odvtedy postupne nestačili na Myjavu, Ružomberok, Trnavu a Trenčín. V tabuľke domácich zápasov padli na posledné miesto, ale v štatistike návštevnosti sú tretí. „Svojim fanúšikom sme niečo dlžní. Prejavujú nám dôveru, chodia v hojnom počte a snažia sa nás povzbudiť, preto je načase potešiť ich troma bodmi. Nič iné dnes ani neberieme,“ zakončil debatu michalovský odchovanec.

Zdroj: korzar.sk