Druhé miesto veľkým lákadlom, chcú si ho udržať

2014-05-31 12:00:00

Michalovčania majú na dosah historické umiestnenie, do Šale idú po víťazstvo.

Druhá najvyššia futbalová súťaž v sobotu vyvrcholí súbojmi záverečného 33. kola. Aj keď o postupujúcom do prvej ligy, ktorým je ŽP Šport Podbrezová, je už pár týždňov rozhodnuté, stále je ešte veľký boj o záchranu, aj o honor korunného princa súťaže. A tým by sa radi stali aj hráči MFK Zemplín Michalovce, ktorí majú všetky tromfy vo svojich rukách.

Cieľ je jasný

Žlto-modrí totiž aktuálne figurujú na druhej priečke pelotónu, ale na chrbát im dýchajú východniarski rivali, prešovský Tatran a bardejovský Partizán, ktorí majú manko jedného, resp. troch bodov. „Už sa na posledný majstrovský zápas tešíme, chceme sa rozlúčiť víťazstvom a skončiť druhí, to je jediným naším cieľom, aby sa nám potom lepšie aj dovolenkovalo,“ uviedol michalovský obranca Vernon De Marco Morlacchi. Zemplínčania odkedy pôsobia v druhej najvyššej súťaži, teda od sezóny 2004/05, skončili najvyššie na štvrtom mieste. Teraz sú veľmi blízko k tomu, aby dosiahli historicky najlepšie umiestnenie. Ak získajú v Šali aspoň bod, skončia najhoršie tretí. „Je to pre nás obrovská motivácia, bola by veľká škoda, keby sme takúto výbornú šancu nevyužili,“ hovoril 21-ročný ľavák.

Šali ide o veľa

Mužstvo vedené trénerom Ondrejom Dudom sa predstaví na pôde súpera, s ktorým v tomto ročníku ešte neinkasovali (vonku 0:0, doma 2:0). Duslo však stále bojuje o druholigovú kožu spoločne s Pohroním a Šamorínom. „Očakávame, že domáci budú bojovať ako o život, pretože im ide o veľa. V tíme nemajú nejaké individuality, hrajú kolektívne, ale my máme kvalitnejšie mužstvo, čo chceme potvrdiť aj na ihrisku,“ vravel španielsky legionár, ktorý spolu so svojimi krajanmi Marcosom Perezom a Samuelom Bayónom deň po zápase odlieta späť do domoviny. Od šalianskeho tímu očakáva podobný herný prejav, aký predvádza aj Šamorín, s ktorým hrali Michalovce pred týždňom. „Nepustia sa s nami do otvoreného boja, budú vychádzať zo zabezpečenej obrany a vyrážať do rýchlych protiútokov. Nato si musíme dať pozor,“ dodal na záver Vernon Morlacchi.

ZOSTALI PREKVAPENÍ

Včera na verejnosť prenikli informácie, podľa ktorých by futbalisti MFK Košice, aktuálneho víťaza Slovnaft Cupu, mohli odohrať domáce súboje Európskej ligy na michalovskom štadióne, lebo hrozí, že Čermeľ, domovský stánok Košičanov, nebude vyhovovať požiadavkám UEFA. „Keď sme si v piatok prečítali noviny, zostali sme poriadne prekvapení,“ povedal predseda predstavenstva MFK Zemplín Igor Šoltinský. „Zatiaľ nás z košického klubu nikto nekontaktoval, ale sme pripravení s jeho vedením rokovať o možnosti hrať u nás. Keď sa dohodneme, nemáme problém vyjsť im v ústrety.“

Zdroj: denník Korzár