Ďalší ročník Michalovce Cupu opäť v auguste

2014-05-23 12:00:00

Aj v tomto roku bude špičkovo obsadený, zase na ňom bude štartovať poltucet tímov. Klub premiérovo vydal brožúru.

Aj keď aktuálna futbalová sezóna už finišuje a vo viacerých kluboch túžobne čakajú na jej koniec, funkcionári MFK Zemplín Michalovce ani v tomto období nespia na vavrínoch a momentálne majú plné ruky práce s organizovaním ďalšieho ročníka čoraz populárnejšieho turnaja Michalovce Cup, ktoré v tomto roku oslávi malé jubileum, keďže napíše už svoju piatu kapitolu.

Ešte kvalitnejšie obsadenie

Vlani tento medzinárodný mládežnícky turnaj prilákal rekordnú divácku návštevu, prvýkrát sa vypredal zrekonštruovaný štadión pri Laborci, keď na súboj Michaloviec s Realom Madrid bolo zvedavých zhruba 4500 fanúšikov. „V tomto roku sa na turnaji opäť predstavia špičkové kluby z celej Európy, obsadenie bude ešte lepšie ako vlani. Ktoré družstvá však na Michalovce Cupe 2014 budú štartovať, to ešte neprezradíme, ale diváci sa už teraz majú načo tešiť. S prvými bližšími informáciami o tom, aké tímy sa v Michalovciach predstavia, oboznámime fanúšikov na budúci mesiac,“ uviedol predseda predstavenstva MFK Zemplín Igor Šoltinský, ktorý dodal, že tento futbalový sviatok sa uskutoční v dňoch 19. až 22. augusta, teda bude trvať štyri dni. Aj pri tejto príležitosti sa klub rozhodol prvýkrát vydať brožúru, ktorá sa uzrela svetlo sveta len pred niekoľkými dňami. „Je určená pre našich sponzorov či reklamných partnerov, ale k dispozícii bude aj fanúšikom na našej oficiálnej klubovej stránke,“ dodal I. Šoltinský.

Domáca rozlúčka

Netradične v nedeľu odohrá druholigové A-mužstvo stále bojujúce o striebornú pozíciu v tabuľke domáci majstrovský duel, ktorý bude ich posledným pred vlastnými fanúšikmi v tomto súťažnom ročníku. Súperom zverencov trénera Ondreja Dudu bude Šamorín a úvodný výkop stretnutia je naplánovaný už o 17. hodine. Spestrením zápasu bude „stretko“ hráčov Michaloviec po 50 rokoch od postupu mužstva do II. moravsko-slovenskej ligy, ktoré sa uskutoční cez polčasovú prestávku. Okrem druholigového zápasu bude michalovský štadión v rovnaký deň aj dejiskom štvrtoligového, pretože o 19.30 hod. na hlavnom ihrisku nastúpi rezerva MFK Zemplín proti Svidníku. Pôvodne sa mal súboj odohrať dopoludnia, ale napokon sa po dohode klubov uskutoční až vo večerných hodinách. 

Zdroj: denník Korzár