Mladší dorastenci z vonku s jedným bodom

2014-05-08 12:00:00

O ten sa pričinilo družstvo U16, ktoré remizovalo v Banskej Bystrici 2:2. Tím U17 prehral s Duklou hladko 0:3.

Mladší dorastenci MFK Zemplín Michalovce sa vo štvrtok predstavili na ihrisku Banskej Bystrice, kde odohrali súboje 10. kola Dôvera I. ligy. Družstvo U17 prehralo pri Hrone rozdielom triedy 0:3 (0:1), celok U16 zaknihoval remízu 2:2 (1:0), keď o výhru prišiel dve minúty pred koncom duelu.

U17

Tréner Adrián Devečka: "Zahrali sme najslabší zápas odkedy som pri družstve, prehrali sme zaslúžene. Hrali sme bez pohybu a agresivity, žiadny hráč nepodal optimálny výkon, pre Banskú Bystricu sme boli ľahkým súperom. Som veľmi sklamaný, z našej strany to bola jedna veľká katastrofa. Počas celého zápasu sme si vytvorili jednu pološancu, čo je na také družstvo žalostne málo. Niektorí hráči hazardujú nielen so svojim menom, ale predovšetkým s menom klubu, a keď nechcú za MFK Zemplín bojovať, tak radšej vytiahnem hráčov z U16, ktorí majú chuť víťaziť."

FK Dukla Banská Bystrica - MFK Zemplín Michalovce 3:0 (1:0)

Góly: 9. Vitek, 55. Klačan, 75. Lacko

MFK ZEMPLÍN: M. Janočko - Halagan (27. A. Kuľha), M. Janočko, Kimák - J. Vaško, M. Bednár, Sarik, P. Kolesár (74. Lipovský), J. Straka - Chimaľ (52. M. Pavuk), Bellás

U16

Asistent trénera Tomáš Kozár: "Podali sme jeden z najlepších výkonov v tejto sezóne, 70 minút sme mali jednoznačnú prevahu, boli sme lepším a kombinačnejším družstvom. Tesne pred uplynutím štvrťhodiny hry sa nám podarilo streliť prvý gól, keď po chybnej rozohrávke domácich obrancov skóroval René Lukáč. V úvode druhého polčasu sme pridali aj druhý, Horváth získal loptu v strede ihriska, prihral Zlackému, ktorý dlhým pasom našiel Reného Lukáča, ten špičkou kopačky vypichol loptu popri brankárovi a Horváth ju dokopol do siete. Potom sme nedali gól na 0:3, naopak dostali sme náhodný na 1:2 a v úplnom závere domáci aj vyrovnali. Remizovali sme však len kvôli rozhodcom, ktorí v druhom polčase pískali 80 percent zákrokov v prospech domácich. Banská Bystrica bol zatiaľ najslabší súper, s akým sme hrali, iba vďaka rozhodcom dosiahli bod. Po zápase som mojich chlapcov pochválil, oni boli veľmi smutní, niektorí mali slzy na krajíčku."

FK Dukla Banská Bystrica - MFK Zemplín Michalovce 2:2 (0:1)

Góly: 69. Vavák, 78. Mádel - 14. R. Lukáč, 52. A. Horváth

MFK ZEMPLÍN: Dráb - D. Sopata, Poprik, R. Kiš, Vinc - T. Lukáč, Lehotský, Ciganoc - A. Horváth (64. Šmajda), M. Zlacký, R. Lukáč

Najbližšie masjtrovské duely odohrajú Michalovčania v sobotu 17. mája na vlastnej pôde proti Žiline. Tím U17 nastúpi o 11. hodine, celok U16 o dve hodiny neskôr.