Starší dorastenci na vlastnej pôde naprázdno

2014-05-08 12:00:00

Doma nestačili na Banskú Bystricu. Stredoslovákom podľahli najtesnejším rozdielom 1:2.

Päťzápasová šnúra bez prehry v podaní starších dorastencov MFK Zemplín Michalovce sa skončila. Postarali sa o to hráči FK Dukla Banská Bystrica, ktorí Zemplínčanov v súboji 23. kola Dôvera I. ligy U19 na ich vlastnej umelej tráve zdolali vo štvrtok popoludní tesne 2:1 (1:0).

Od začiatku sa hral vyrovnaný medzišestnástkový futbal s minimom šancami na oboch stranách. V 24. minúte sa však hosťujúcim hráčom podarilo otvoriť skóre, keď z ľavého rohu šestnástky krásnym volejom trafil ich kapitán Otruba presne k vzdialenejšej žrdi a dobre chytajúci Holienčin nemal na jeho strelu nárok. Ani vo zvyšnom priebehu prvého polčasu sa obraz hry nezmenil, preto išla Dukla do kabín v jednogólovom vedení. Hneď po zmene strán udrela aj druhýkrát, keď po chybe jedného z domácich obrancov prestrelil Holienčina Balko - 0:2. Hráčom potom v záverečnej dvadsaťminútovke sťažoval podmienky hustý dážď, čo viac vyhovovalo brániacim sa hosťom. V 87. minúte sa však Michalovčanom predsa len podarilo vykresať iskierku nádeje, keď si po centri Andrejka vsietil vlastný gól stopér Pálka. Záverečná snaha "rusnákovcov" však vyšla nazmar, a tak si Banská Bystrica odviezla z metropoly Zemplína všetky tri body.

MFK Zemplín Michalovce - FK Dukla Banská Bystrica 1:2 (0:1)

Góly: 87. vlastný Pálka - 24. Otruba, 49. Balko

MFK ZEMPLÍN: Holienčin - Ďurik, D. Horňák, M. Kolesár, P. Petričko - Ilinjo, Micovčák (68. T. Kolesár), Vajs (60. Turik) - J. Andrejko, A. Leško, L. Tóth (46. Hirka)

Najbližšie majstrovské stretnutie odohrajú zverenci lodivoda Alberta Rusnáka v utorok 20. mája o 14. hodine na pôde Žiliny.