Starší dorastenci zvíťazili na ihrisku Trenčína

2014-05-01 12:00:00

Nad domácim AS triumfovali 4:2, a to aj napriek tomu, že od 24. minúty hrali bez vylúčeného obrancu Michala Lechmana.

Starší dorastenci MFK Zemplín Michalovce zvíťazili v predohrávanom stretnutí 22. kola Dôvera I. ligy U19 na ihrisku AS Trenčín 4:2 (3:2) a natiahli tak svoju sériu bez prehry už na päť zápasov, vďaka čomu poskočili v priebežnej tabuľke na deviatu priečku.

Tréner Albert Rusnák: "Zápas mal dobrý začiatok z oboch strán, domáci nám už v 7. minúte po chybe v obrane strelili prvý gól, ale našťastie sme dokázali rýchlo vyrovnať vďaka Martinovi Kolesárovi, ktorý sa presadil po štandardnej situácii. V 20. minúte nás poslal do vedenia Adrián Leško, vzápätí sme však prišli o vylúčeného krajného obrancu Michala Lechmana, ktorý bol po faule pred vlastnou šestnástkou vylúčený, a v 30. minúte rozhodca proti nám odpískal pokutový kop, po ktorom Trenčín vyrovnal. Opäť sme však odpovedali bleskurýchlym gólom po rýchlom brejku, keď si prihrávku Jána Andrejka vrazil do vlastnej siete domáci hráč. Krátko po zmene strán po akcii Leška s Andrejkom pridal náš štvrtý gól Jozef Vajs. Potom sme pred našu šestnástku "zaparkovali" dva autobusy a výsledok sme ubránili. Podali sme dobrý výkon, chlapcov musím pochváliť v prvom polčase za futbalové veci, v druhom zase zato, že ho zvládli veľmi dobre takticky."

AS Trenčín - MFK Zemplín Michalovce 2:4 (2:3)

Góly: 7. Bero, 30. Sabler (11 m) - 9. M. Kolesár, 20. A. Leško, 31. vlastný Šuľa, 55. Vajs

ČK: 24. Lechman (Michalovce)

MFK ZEMPLÍN: Dovba - M. Kolesár, D. Horňák, P. Petričko, Lechman - Ilinjo, Micovčák, Vajs - J. Andrejko (88. Hirka), A. Leško (90. T. Kolesár), L. Tóth

Najbližšie majstrovské stretnutie odohrajú Michalovčania vo štvrtok 8. mája o 13. hodine na domácej pôde proti Banskej Bystrici.