Dvojgólové prehry mladších dorastencov

2014-04-29 12:00:00

V Košiciach podľahli tamojšiemu MFK, tím U17 prehral 0:2, o rok nižšia kategória si vezie porážku 1:3.

Mladší dorastenci MFK Zemplín Michalovce neuspeli v stredajších dohrávaných stretnutiach 8. kola Dôvera I. ligy na pôde MFK Košice, keď prehrali zhodne dvojgólovým rozdielom. Celok U17 podľahol na ihrisku v Barci Košičanom 0:2 (0:1), družstvo U16 zaknihovalo porážku 1:3 (0:2).

U17

Tréner Adrián Devečka: "Po futbalovej stránke sme v prvom polčase hrali najlepšie odkedy som pri družstve, súpera sme skoro vôbec nepustili k našej šestnástke. Čo z toho, keď nedáme gól, mali sme viacero dobrých akcií, ale buď sme si prihrali do ofsajdu alebo keď išiel Pavol Bellás sám na bránu, tak namiesto strely čakal, kým prídu obrancovia a tí ho od lopty odzbrojili. Gól sme opäť inkasovali po štandardke, lopta prešla cez celú päťku a voľný hráč na zadnej žrdi otvoril skóre. Druhý gól sme dostali po rohovom kope, keď sa k odrazenej lopte dostal domáci hráč, vystrelil do nášho obrancu, lopta zmenila smer a skončila v sieti. Ťažko sa vyhráva bez strely na bránu. Chýba mi u chlapcov vôľa zvrátiť výsledok, nemáme v družstve víťazné typy. Preto mám zo zápasu zmiešané pocity, na jednej strane sme hrali dobre, ale na druhej sme z toho nič nevyťažili."

MFK Košice - MFK Zemplín Michalovce 2:0 (1:0)

Góly: 19. Boňko, 49. D. Takáč

MFK ZEMPLÍN: M. Janočko - Halagan, M. Janočko, Kimák - J. Vaško (52. Penzeš), M. Bednár, Sarik, P. Kolesár (46. M. Pavuk), J. Straka - Chimaľ (66. Reichelt), Bellás (76. Lipovský)

U16

Asistent trénera Tomáš Kozár: "Odohrali sme dva rozdielne polčasy. Prvý bol z našej strany slabý. To, čo nás zdobilo v predchádzajúcich dueloch, teda predovšetkým bojovnosť, nechali chlapci v šatni. K tomu sme robili veľmi veľa nevynútených chýb, veľmi slabo zahrali kraje obrany, kde sme horeli a z toho pramenili aj prvé dva góly domácich. Po prestávke sa náš výkon už zlepšil, prestriedali sme a po hodine hry sa nám podarilo streliť kontaktný gól. V 69. minúte sme mali obrovskú príležitosť vyrovnať stav stretnutia, keď rozhodca odpískal v prospech nás pokutový kop. Loptu si zobral Attila Horváth, ktorý však penaltu kopol veľmi zle a brankár ju vyrazil. V závere sme už hrali vabank a minútu pred koncom sme inkasovali aj tretí gól."

MFK Košice - MFK Zemplín Michalovce 3:1 (2:0)

Góly: 3. Mikula, 28. a 79. Svistun - 62. R. Lukáč

MFK ZEMPLÍN: Dráb - Mackaľ (41. Šmajda), Poprik, A. Kuľha, Vinc (46. M. Zlacký) - T. Lukáč (54. Struňak), Lehotský, Ciganoc - D. Sopata, A. Horváth (72. T. Duška), R. Lukáč

Najbližšie majstrovské duely odohrajú michalovskí mladší dorastenci v sobotu 3. mája na vlastnej pôde proti Trenčínu. Družstvo U17 nastúpi o 11. hodine, celok U16 o dve hodiny neskôr.