Michalovce chcú potvrdiť, že sú lepší ako Prešov

2014-04-19 12:00:00

Už dnes sa odohrá pri Laborci prestížne východniarske derby, v predchádzajúcich dvoch zápasoch sa z výhry stále tešil domáci tím.

Šlágrom 27. kola II. futbalovej ligy bude jednoznačne duel medzi Michalovcami a Prešovom. So Šarišanmi to bude priamy súboj o druhú priečku, čo ešte viac zvyšuje atraktivitu derby. V jeseni domáce prostredie Michalovčania využili, podarí sa im to aj teraz?

Očakávajú viac divákov

Zápasy s Prešovom pri Laborci stále lákajú, v lete bolo na derby týchto dvoch rivalov zvedavých viac než štyritisíc divákov. Dnes o 19.30 hod. pravdepodobne takáto návšteva nebude, ale očakáva sa najvyššia na jar na michalovskom štadióne. „Myslíme si, že príde viac divákov ako zvyčajne, veď sa hrá aj o druhé miesto. Máme iba o dva body viac, preto verím, že diváci nás poženú dopredu a my sa im odvďačíme dobrým výkonom aj víťazstvom. Zároveň chceme odčiniť poslednú domácu prehru s Liptovským Mikulášom,“ povedal stredopoliar MFK Zemplín Vladimír Janočko. Ako vníma derby s Prešovčanmi kabína? „Bude to viac špecifický zápas, ale pripravujeme sa naň ako na každý iný,“ odvetil skúsený tvorca hry.

V tejto sezóne zatiaľ vo vzájomných dueloch MFK Zemplín s 1. FC Tatran platí môj dom-môj hrad. V prvom doma vyhrali Michalovce 2:0, potom Prešov na vlastnej pôde triumfoval 1:0. „Šarišania zvyknú hrávať ofenzívne, a to by nám mohlo vyhovovať, pretože vpredu budú mať naši rýchli hráči viac priestoru. Necháme sa prekvapiť, s akou taktikou k nám prídu, ale my sa budeme snažiť presadiť svojou hrou.“ Podľa bývalého slovenského reprezentanta môžu hrať obe mužstvá uvoľnene. „Odstup od Podbrezovej je pre oboch už dosť veľký, takže už nie je na nás vyvíjaný taký tlak, že musíme my či oni vyhrať. Dúfam, že potvrdíme, že v tejto sezóne sme lepší ako Prešov a máme kvalitnejší tím,“ hovoril V. Janočko. Súbojom so Šarišanmi odštartujú zverenci trénera Ondreja Dudu sériu zápasov s celkami z prvej päťky. „Čakajú nás vážnejší súperi, ktorých sme však na jeseň vedeli zdolať a verím, že to dokážeme aj teraz. Máme mužstvo nato, aby sme porazili každého v súťaži.“

Zdroj: denník Korzár