Michalovce sa pripravujú na derby s Prešovom

2014-04-17 12:00:00

Pri vstupe budú zvýšené kontroly, vedenie klubu odporúča doraziť na štadión v dostatočnom predstihu.

Počas veľkonočného víkendu bude na Zemplíne pútať pozornosť druholigové futbalové derby dvoch východniarskych rivalov Michaloviec s Prešovom. Súboj, ktorý zakaždým dokáže prilákať solídnu divácku návštevu, sa uskutoční na Bielu sobotu a úvodný výkop bude mať o 19.30 hod. V ich najbližšom vzájomnom meraní síl pôjde o viac ako zvyčajne – o druhú priečku v tabuľke.

Chcú predísť problémom

Aj keď zatiaľ nemá michalovský klub informácie o tom, žeby na sobotňajší zápas mal nejaký zvýšený počet fanúšikov zo Šariša či iných miest doraziť, preventívne aj na základe odporúčania Policajného zboru SR začal už v predstihu niekoľkých dní pracovať na bezpečnostných opatreniach. „Chceme predísť nepríjemným udalostiam z posledného domáceho duelu s Prešovom, pretože neradi by sme opäť platili mastné pokuty. Nemáme totiž peniaze nazvyš. Preto chceme požiadať všetkých ľudí nato, aby v sobotu prišli na štadión v dostatočnom predstihu, pretože SBSkári budú pri vstupoch vykonávať zvýšenú kontrolu. Zároveň ich upozorňujeme, aby mali pri sebe aj nejaký identifikačný preukaz s fotkou,“ uviedol technický riaditeľ MFK Zemplín Štefan Laurinčík a následne citoval aj úryvok z novoprijatého zákona, ktorý „umožňuje usporiadateľovi nevpustiť na podujatie osobu, pri ktorej je, či už vzhľadom na jej správanie, verbálne alebo neverbálne prejavy, zrejmé, že bude narušovať verejný poriadok na podujatí, alebo iným spôsobom ohrozovať pokojný priebeh podujatia.“ Ako ďalej dodal, už tradične nebudú diváci pustení na štadión s fľašami, dáždnikmi, svetlicami, či inými nebezpečnými predmetmi.

Čo sa stalo naposledy?

Posledný vzájomný duel Zemplína s Tatranom na michalovskej pôde, ktorý sa hral v polovici augusta minulého roka a domáci ho vyhrali 2:0, prilákal rekordnú druholigovú návštevu v tomto ročníku (4052 divákov). Na zápase nechýbali ani oba fanúšikovské tábory, Michalovčanov prišli podporiť Košičania, za Prešovčanmi cestovala z veľkej diaľky poľská družba, ale tá nakoniec vďaka zásahu policajných zložiek do metropoly Zemplína ani nedorazila. Už počas tohto súboja sa robili veľké bezpečnostné opatrenia, dokonca zo sektorov domácich i hosťujúcich ultras boli odmontované sedačky, aby nedošlo k ich vytrhávaniu. V tesnej blízkosti štadióna bolo pripravených množstvo policajtov, vrátane ťažkoodencov. Práve tí museli v posledných minútach zasiahnuť proti nespratníkom z prešovského tábora, ktorí začali ničiť ochranné bariéry. Dovtedy malo derby pokojnú atmosféru, fanúšikovia veľké výtržnosti nerobili a venovali sa iba fandeniu. Všetko pokazili až záverečné sekundy súboja... 

Zdroj: denník Korzár