Hamuľak opäť potvrdil kanonierske schopnosti

2014-04-15 12:00:00

V Dolnej Ždani vystrieľal Michalovciam víťazstvo, podľa trénera Dudu bolo úplne zaslúžené.

Druholigoví michalovskí futbalisti mali opäť do činenia s posledným mužstvom tabuľky. Kým pred týždňom doma prekvapujúco podľahli Liptovskému Mikulášu 0:1, tentoraz už podobný šok v Dolnej Ždani svojim fanúšikom nepripravili. U nováčika súťaže zvíťazili 3:1 (0:0), keď prvou hviezdou zápasu sa stal útočník Michal Hamuľak, ktorý zaznamenal všetky tri góly MFK Zemplín, vďaka čomu si upevnil postavenie na čele tabuľky kanonierov. Na svojom konte má už 21 gólov!

Duel pod kontrolou

Mnohí priaznivci žlto-modrých boli zvedaví na to, ako sa mužstvo otrepe z prehry s Liptákmi, či to na nich nezanechá nejaké stopy. „Chlapci ukázali charakter a ja môžem iba zopakovať, čo som povedal pred zápasom, že majú moju plnú dôveru. Na výbornom ihrisku to bol ťažký duel, domáci boli nepríjemní, ale hru sme mali pod kontrolou. Už v prvom polčase sme mohli dať tri góly, dvakrát v čistej šanci neuspel Gamkrelidze, raz Hamuľak,“ rozhovoril sa tréner Ondrej Duda, ktorý v nedeľu na lavičke Michaloviec sedieť nemohol, lebo mu disciplinárka SFZ zastavila výkon funkcie po tom, čo v súboji s L. Mikulášom bol vykázaný na tribúnu. Jeho zverencom v Dolnej Ždani výborne vyšiel úvod do druhého polčasu, keď už po minúte hry otvoril skóre Hamuľak. „Domáci síce dokázali rýchlo vyrovnať, ale potom sme strelili dva góly, stále sme mali navrch a zaslúžene sme zvíťazili. Podali sme dobrý výkon a tešíme sa z troch bodov.“

Premiéra Griča

Oproti súboju s Liptákmi došlo v zostave MFK Zemplín k dvom zmenám. Vrátil sa do nej po treste Perez, ale pre zranenie vypadol kapitán Janič. Toho sa tréneri rozhodli nahradiť mladučkým Gričom, ktorý premiérovo nastúpil v základnej zostave A-mužstva v druhej lige. „Je to chlapec, ktorý má veľký potenciál. Urobil síce zopár chýb, ale tie vyplynuli z toho, že mu chýbajú skúsenosti. Podal dobrý výkon, určite z neho vyrastie kvalitný futbalista. Okrem toho to je aj inteligentný chlapec,“ povedal na margo iba 17-ročného mládežníckeho reprezentanta Slovenska O. Duda. Michalovce vyhrali nad Pohroním aj tretí vzájomný zápas v sezóne, dokopy mu nastrieľali 12 gólov. Z nich až sedem zaznamenal kanonier Michal Hamuľak. „Som rád, že Mišo potvrdil svoje strelecké schopnosti. Očakávame od neho góly, mužstvo pre neho pracuje, nie je to typ hráča, ktorý bude šmýkať a vyhrávať osobný súboj za osobným súbojom. Je to strelec a teším sa, že vsietil hetrik,“ dodal na záver michalovský kormidelník, ktorého mužstvo naďalej figuruje na druhom mieste tabuľky.

Zdroj: denník Korzár