Prestížne derby rozhodol exportným gólom Micka

2014-04-07 12:00:00

Michalovská rezerva zdolala najtesnejším rozdielom Veľké Revištia, hosťom nepomohla ani nová akvizícia v tíme Tomáš Jenei.

Netradične v piatok popoludní sa v metropole Zemplína hralo prestížne štvrtoligové derby medzi B-mužstvom MFK Zemplín Michalovce a TJ Veľké Revištia. Príjemné jarné počasie prilákalo do areálu ihriska s umelou trávou takmer tri stovky divákov, ktorí mohli od úvodu vidieť rýchly futbal s útokmi na oboch stranách. Víťazne z neho vyšli domáci futbalisti, ktorí triumfovali 1:0 (1:0).

Škoda ďalších šancí

Zemplínske derby rozhodol krásnym gólom český legionár v drese rezervy Jan Micka, ktorý prišiel vypomôcť z prvého tímu. Z 25 metrov nikým neatakovaný napriahol a vymietol ľavý horný kút Ónodyho brány. Málokto si pomyslel, že to môže byť rozhodujúci moment duelu, lebo bežala iba 12. minúta. „Mal som dosť priestoru, nikto pri mne nebol, tak som si povedal, že to skúsim. Vystrelil som a trafil presne do šibenice. Bol to ozaj krásny gól a teším sa z neho dvojnásobne, pretože je aj víťazný,“ povedal po zápase šťastný strelec J. Micka, ktorý tak odklial jarné čakanie Michalovčanov na gól. Zároveň ním „béčku“ zabezpečil aj premiérové body v jarnej časti. K derby tento kmeňový hráč Dukly Praha poznamenal: „V úvode zápasu sme súpera zatlačili, z čoho rezultoval môj gól. Neskôr sme sa viac stiahli, iniciatívu prevzali hostia, ale do šancí sme ich nepúšťali. V druhom dejstve sme mohli pridať aj ďalšie góly, no dve sľubné príležitosti sme nevyužili.“

Kombinačne zaostávali

Veľkým Revištiam sa proti rezerve v predchádzajúcich meraniach síl darilo, veď jej ani raz nepodľahli. Aj teraz si trúfali uchmatnúť súperovi nejaké body, čo sa im nepodarilo. „Domáci boli lepší po kombinačnej aj taktickej stránke, my nie sme ešte dobre zohratí. Diváci však boli svedkami dobrého zápasu, ktorý mal svoju úroveň. Hralo sa hore-dole, aj keď zväčša medzi šestnástkami. Škoda, že rozhodca odpískal v neprospech nás dva sporné ofsajdy, ale teraz s tým už nič nenarobíme. Michalovčania vyhrali zaslúžene,“ skonštatoval hosťujúci stredopoliar Tomáš Jenei, pre ktorého bol tento súboj premiérovým v drese TJ. „Nastúpil som po trojtýždňovom tréningovom výpadku, ale nehralo sa mi najhoršie. Keby sme bodovali, bolo by to ešte lepšie.“ Šikovný tvorca hry, ktorý v minulosti hájil aj farby MFK Zemplín, prezradil, ako sa jeho príchod do V. Revíšť vlastne zrodil. „Išlo o výmenu s Jožkom Kročkom, ktorý odišiel na hosťovanie do Cejkova, odkiaľ ja som prišiel sem,“ dodal T. Jenei.

Zdroj: denník Korzár