Starší dorastenci doma opäť nezaváhali

2014-04-05 12:00:00

Tentoraz si poradili so silnou Senicou, ktorú zdolali tesne 3:2. Do polčasu však Michalovčania prehrávali 1:2.

Starší dorastenci MFK Zemplín Michalovce zaknihovali druhé víťazstvo v rade, keď po Dubnici nad Váhom si doma poradili aj so Senicou. V súboji 19. kola Dôvera I. ligy U19 zdolali druhé mužstvo tabuľky po kvalitnom výkone 3:2 (1:2).

Zemplínčania vstúpili do zápasu aktívne a niekoľkokrát nepríjemne podkúrili hosťujúcej obrane. V 13. minúte opečiatkoval žrď senickej svätyne Ilinjo. Ako prví sa však z gólu tešili Záhoráci. Na ľavej strane defenzívy zaváhal pri nakopnutej lopte Lechman, zmocnil sa jej Rajník a prestrelil Dovbu - 0:1. Domácími tento moment neotriasol a po polhodine hry sa im podarilo vyrovnať: na Micovčákovu krásnu strelu z rohu šestnástky ku protiľahlej žrdi nemal brankár Kubica nárok - 1:1. Krátko pred pred odchodom do šatní však vzadu Michalovčania opäť chybovali a presnou strelou k žrdi ich zato potrestal zase Rajník - 1:2. Domáci sa nevzdávali a po zmene strán v rozmedzí troch minút skóre duelu otočili. V 56. minúte bol v pokutovom území faulovaný Koscelník a nariadenú penaltu premenil Leško. Ten istý hráč upravil aj na 3:2, keď z 10 metrov dorazil loptu do siete. Ako sa neskôr ukázalo, bol to napokon víťazný gól duelu, pretože Seničania aj napriek veľkej snahe v závere súboja už vyrovnať nedokázali, hoci veľmi blízko k tomu mal Chvál, ale jeho bomba spoza šestnástky skončila tesne nad.


MFK Zemplín Michalovce - FK Senica 3:2 (1:2)

Góly: 36. Micovčák, 56. a 59. A. Leško (prvý z 11 m) - 19. a 43. Rajník

MFK ZEMPLÍN: Dovba - Ďurik, D. Horňák, P. Petričko, Lechman - Micovčák, Ilinjo, Vajs (77. J. Andrejko) - M. Koscelník (90. J. Kiss), Hirka (84. L. Tóth), A. Leško

Najbližší majstrovský duel odohrajú zverenci kormidelníka Alberta Rusnáka v sobotu 12. apríla o 11. hodine na ihrisku Bardejova.