So Šaľou nadviazať na jesenné domáce výkony

2014-03-15 12:00:00

Zatiaľ jediný druholigový gól strelil Stanislav Danko práve Duslu. Verí, že strelecké kopačky si obuje aj dnes.

Po 112 dňoch sa dnes v Michalovciach odohrá druholigový zápas. Tamojší MFK Zemplín nastúpi na svoj premiérový majstrovský zápas na domácom ihrisku v tomto kalendárnom roku a jeho súperom bude FK Slovan Duslo Šaľa. Zároveň zabojuje aj o svoje prvé víťazstvo, ktoré však mohlo prísť už v minulom kole, ale Zemplínčania v Šamoríne prešustrovali dvojgólové vedenie. Súboj s „chemikmi“ začína až o 19.30 hod. Jeho začiatok sa posunul o dve hodiny neskôr kvôli hokeju, ktorý však nakoniec nebude, lebo Dukla už sezónu skončila...

Lepšie naložiť so šancami

Práve na tie zverenci trénera Ondreja Dudu doplatili na Žitnom ostrove a prišli o dva body. „Pevne verím, že dnes sa už z výhry tešiť budeme, ale musíme dávať góly. Do príležitostí sa vieme dostať, no trestuhodne ich zahadzujeme,“ hovoril michalovský stredopoliar Stanislav Danko. Jednoznačným favoritom súboja je celok z metropoly Zemplína, medzi ním a šalianskym Duslom je totiž až 22-bodový rozdiel, aj kvalita kádra hovorí jasne v jeho prospech. „Očakávam, že Šaľa k nám nepríde hrať ofenzívny futbal. Tak ako väčšina mužstiev, aj ona sa zatiahne do defenzívy a hroziť bude iba z rýchlych protiútokov.“ S. Danko má na svojom konte zatiaľ jediný druholigový gól a ten sa mu podarilo zaznamenať práve v domácom súboji proti Šali. Bolo to ešte v októbri 2012, kedy aj Michalovčania poslednýkrát na svojom trávniku tohto súpera privítali. Vtedy mu podľahli 1:2. „Dúfam, že výsledok sa nezopakuje, ale to, že rozvlním sieť, áno. Cítim teraz trénerovu dôveru a nechcem ho sklamať. Bolo by načase pridať druhý gól,“ odvetil šikovný tvorca hry, ktorý v pondelok oslávi okrúhle 20. narodeniny.

V jesennej časti išli žlto-modrí na svojom trávniku ako „píly“ a z desiatich duelov vyhrali až deväť. V zime sa obmenil hráčsky káder a prišli aj noví tréneri. Je mužstvo pripravené pokračovať vo výkonoch z uplynulého polroka? „Odišli síce nejakí hráči, ale na druhej strane aj prišli, preto si nemyslím, že sme sa oslabili. Aj teraz chceme doma produkovať rovnaký ofenzívny futbal a baviť ním divákov,“ vyslovil na záver želanie S. Danko.

Zdroj: denník Korzár