Príprava starších dorastencov U19 v skratke

2014-03-07 12:00:00

V sobotu štartujú jarnú časť aj starší dorastenci MFK Zemplín, ktorých čaká náročný boj o záchranu v prvej lige.

U19

Tréner Albert Rusnák hovorí...

...o príprave

"S prípravou som spokojný tak spolovice, lebo na môj vkus hráči veľa tréningov vynechávali, či už z rodinných, študijných či osobných dôvodov. Ale rozháraný bude asi celý polrok, lebo chlapci budú maturovať. Keď robíte nejaké taktické veci na tréningoch a chýbajú vám nejakí hráči, tak to nie je ono. Nikdy sme neboli kompletní, často chýbali aj hráči, ktorí trénovali s A-mužstvom."

...o kádri

"Očakával som nejaké posily, potrebovali sme zvýšiť konkurenciu na brankárskom poste, v strede obrany aj na hrote. Tieto posty som chcel posilniť, ale zatiaľ neprišlo nič. Ideme hrať s tým kádrom ako v jeseni. Z U17 sme vytiahli Jozefa Vajsa, Martina Kolesára a Michala Janočka. V generálke sa nám nešťastne zranil Adrián Leško, takže v úvode jari nám bude chýbať."

...o cieľoch

"Jednoznačne je to záchrana. Sme na predposlednej priečke iba s trojbodovým náskokom pred Dubnicou. Postavenie je veľmi zlé. Mnohí hovoria, že toto družstvo má na viac, ale jeseň ukázala, že asi nemá. Sám som plný očakávaní a verím, že chlapci urobia maximum pre to, aby sme zachránili dorasteneckú ligu pre Michalovce."

Výsledky prípravných zápasov:

MFK Vranov nad Topľou muži 2:4 (d), MFK Košice B muži 3:1 (d), MFK Snina muži 1:3 (d), FC Lokomotíva Košice muži 4:0 (d), ŠK Futura Humenné muži 2:0 (d), Slavoj Trebišov 4:1 (d), Družstevník Veľký Horeš muži 0:1 (d), TJ FK Vyšné Opátske muži 1:2 (d), Partizán Bardejov 0:2 (d)

Súpiska MFK Zemplín Michalovce U19:

Michal Janočko, Vratko Holienčin - Juraj Kiss, Jozef Šimko, Martin Kolesár, Adrián Leško, Martin Koscelník, Jozef Vajs, Michal Janočko, Marián Mindžák, Erik Micovčák, Kristián Hirka, Jozef-Šimon Turik, Dávid Horňák, Tomáš Ďurik, Peter Petričko, Michal Lechman, Dávid Copko, Tomáš Ilinjo, Ján Andrejko, Michal Mikovčík, Tomáš Vožný, Lukáš Tóth, Dominik Havrila, Jakub Grič, Milan Šimčák, Tomáš Kolesár

Tréneri: Albert Rusnák, Milan Holej