Posledné jesenné kolo druhej ligy v skratke

2013-12-02 12:00:00

Kým v piatok a v sobotu sa darilo domácim tímom, ktorí vyhrali 4 zápasy, v nedeľu získali dokopy už iba jeden bod.

Súhrn výsledkov víkendových stretnutí 20. kola druhej najvyššej slovenskej futbalovej súťaže II. ligy:

ŠK SFM Senec - FK Slovan Duslo Šaľa 2:1 (2:0)
Góly: 34. a 38. R. Augustín (prvý z pok. kopu) - 76. Numeric, ŽK: 22. Orolín, 74. Ujčík (obaja Senec), rozhodovali: Straka - Benko, Ádám, 235 divákov
Po dvoch víťazstvách chceli domáci potvrdiť zlepšenú formu aj proti Šali, čo sa im darilo. Od začiatku boli futbalovejší. Ujať vedenia sa mohli Orolínom, ktorý však po rohu hlavičkoval vedľa. Sieť sa Senčanom podarilo rozvlniť až v 34. min, keď hostia faulovali v pokutovom území Augustína. Spomenutý hráč si postavil loptu na biely bod a nezaváhal - 1:0. O štyri minúty si dobre spracoval loptu opäť Augustín a nedal šancu brankárovi Šale - 2:0. Po zmene strán domáci trochu poľavili a Duslo v 76. min znížilo na rozdiel jediného gólu: striedajúci Numeric využil chybu seneckého brankára, ktorému vypadla lopta z ruky a len dokopol loptu do siete. V závere mali hostia zo Šale príležitosti na skórovanie, ale už nevyrovnali nepriaznivý stav. 

Partizán Bardejov - FC ŠTK 1914 Šamorín 3:0 (2:0)
Góly: 19. a 22. J. Zápotoka, 88. Palša (z pok. kop), ŽK: 61. S. Kica - 60. V. Pončák, 61. Gligorov, 69. Cvejič, 71. Mezovský, rozhodovali: Sedlár - E. Weiss, Špivák, 400 divákov
Domácim sa vydarili úvodné akcie, ktoré hostia len so šťastím odvracali. Šamorínčania v 10. min prekvapili domácu obranu, no Gligorov s Mezovským nezvládli nájazd na bránku Partizána. Nasledovali pekné momenty krídelníka Grohoľa, po ktorých Ján Zápotoka dal dva góly do siete bezmocného Jamroškoviča. Prvý strelou spoza šestnástky a druhý doklepol zblízka. Hostia sa snažili o kombinačnú hru, ale v koncovke boli bezzubí. V ďalšom priebehu mali Šarišania réžiu vo svojich rukách najmä zásluhou stredovej formácie a ich prevaha vyvrcholia pokutovým kopom po faule na Pyda, ktorý Palša premenil.

ŽP Šport Podbrezová - MFK Dubnica nad Váhom 4:0 (3:0)
Góly: 4. a 55. Gerec, 26. Podio, 43. B. Vaščák, ŽK: 90. Kupčík - 39. Šmahajčík, 70. Vaško, rozhodovali: Špaček - Bóllo, Hrdlička, 610 divákov
Na náročnom zamrznutom teréne sa domáci ujali vedenia hneď z prvej šance, keď Vaščák vysunul Gereca a ten sa nemýlil. Ďalšie vyložené príležitosti Podbrezovej zmaril výborne chytajúci Kováč, ale na strelu Podia spoza šestnástky a dorážku Vaščáka na konci polčasu bol prikrátky - 3:0. V 55. min zvýšil Gerec na 4:0, keď z pravej strany z uhla strelou k bližšej žrdi prekvapil dubnického brankára. Ďalšie šance domácich už zostali nevyužité.

1. FC Tatran Prešov - MŠK Rimavská Sobota 1:0 (0:0)
Gól: 61. Kačala, ŽK: 52. Kačala - 83. Nilaš, rozhodovali: Leško - Jenčura, Kováč, 467 divákov
Tatran dominoval počas celého zápasu. V 17. min po centri Papaja vyrazil Dolného hlavičku Kostolanský na rohový kop. Prešovčania boli pri chuti, ale svoje šance nevyužili dvakrát Dolný, Lipták a ani Kačala. Nedáš - dostaneš sa mohlo potvrdiť v 42. min, keď Sivčevič nastrelil zo 45 metrov brvno Talianovej bránky. V 49. min Kostúrik sám pred Talianom zle trafil loptu. O desať minút Dolný sám pred Kostolanským zaváhal. V 61. min po centri nádherne nadvihol pätičkou loptu Poliaček a Kačalova hlavička rozvlnila sieť - 1:0. Na 2:0 spálil tutovku Leško, keď jeho strela trafila len nohy padajúceho brankára hostí. Nebyť brankára Kostolanského, mohol Prešov zvíťaziť aj výraznejšie, ale ďalšie šance nevyužili dvakrát Dolný, Leško, Hruška a Katona.

FC Spartak Trnava juniori - MFK Zemplín Michalovce 3:3 (1:1)
Góly: 2. B. Bališ, 50. Adámik, 90. Štepanovský (z pok. kopu) - 20. Štepanovský (vlastný), 48. M. Hamuľak, 89. Michal Gallo, ŽK: 47. Martin Tóth, 59. Adámik - 10. Perez, 53. Smrek, 57. Michal Gallo, 90. T. Sedlák, rozhodovali: Pavlík - T. Somoláni, Pozor, 283 divákov
Už v 2. min sa domáci ujali vedenia, keď Bališ strelou z 20 m prekonal Rašku. V 20. min po rohovom kope hostí tečovala strelu Gamkrelidzeho obrana Spartaka, lopta smerovala do opustenej bránky a Štepanovský si v snahe ju odkopnúť dal vlastný gól. V druhom polčase sa hostia dostali do vedenia v 48. min, keď Tóth fauloval striedajúceho Regáliho. Nariadenú penaltu Rusov vyrazil, ale Hamuľak v dorážke predsa len uspel. O dve minúty bolo vyrovnané. Po priamom kope Trnavy poslal loptu hlavou do siete Adámik. V dramatickom závere dal po hrubej chybe trnavskej obrany stopér Gallo tretí gól Michaloviec. Hostia však tri body nezískali. V poslednej minúte center prenikajúceho Richnáka zastavil rukou Sedlák a z nariadeného pokutového kopu vyrovnal na 3:3 Štepanovský.

FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa - MFK Tatran Liptovský Mikuláš 0:1 (0:0)
Gól: 60. Kubena, bez kariet, rozhodovali: Ježík - Ferenc, Mihálik, 642 divákov
Prvý polčas bol v réžii domácich, nedokázali však premeniť svoje príležitosti. Druhú časť hry ovládli hosťujúci futbalisti. O víťazstve Liptákov rozhodol v 60. min Kubena, ktorý dorazil loptu do siete po štandardnej situácii. Hráči Pohronia zo záverečného tlaku už vyrovnávajúci gól nevyťažili. 

Zdroj: SITA