V Trnave sme o výhru prišli v poslednej minúte

2013-11-30 12:00:00

MFK Zemplín remizoval v poslednom súboji jesene na pôde trnavských juniorov 3:3, keď domáci vyrovnali z penalty.

Druholigové A-mužstvo MFK Zemplín Michalovce remizovalo vo svojom poslednom stretnutí jesennej časti súťaže 3:3 (1:1) na ihrisku juniorov FC Spartak Trnava, keď vyrovnávajúci gól inkasovalo v poslednej minúte riadneho hracieho času, a to dokonca z pokutového kopu. V tabuľke tak zverenci kormidelníka Jozefa Bubenka prezimujú na tretej priečke so sedembodovou stratou na vedúcu Podbrezovú.

Na záver jesene videli diváci na trnavskom štadióne kvalitný futbal, obe mužstvá hrali ofenzívne, útoky sa prelievali z jednej strany na druhú, takže sa bolo načo pozerať. Hneď v úvode vyskúšal pozornosť Rašku Bališ, ale michalovský gólman jeho strelu chytil. V 2. minúte však už trafil presne k žrdi a bolo 1:0. O štyri minúty vyslal prízemnú strelu Kočiš, Raška ju vyrazil. Na opačnej strane vypálil Hamuľak nad. V 21. minúte Michalovčania vyrovnali, po rohovom kope Kovaľa vystrelil Gamkrelidze a domáci Štepanovský si loptu nešťastne vrazil do vlastnej brány - 1:1. Hneď nato mohli hostia viesť, po akcii na pravej strane však namieril Kovaľ iba do bočnej siete. Krátko po polhodine hry Kovaľ prihral Hamuľakovi, ktorého v tutovke vychytal Rusov. O pár sekúnd nato sa mohlo potvrdiť známe nedáš-dostaneš, priamy kop Richnáka sa dostal až ku Tomovičovi, ktorý osamotený na zadnej žrdi prestrelil bránu hostí. Posledné slovo prvého polčasu mal aktívny Bališ, jeho nepríjemnú strelu vyrazil Raška.


Nástup do druhého dejstva hry mali lepší hostia, ktorí strelili svoj druhý gól: stopér Tóth fauloval vo vlastnej šestnástke striedajúceho Regáliho, Hamuľak síce nariadenú penaltu nepremenil, keď jeho pokus Rusov vyrazil, ale z následnej dorážky sa nemýlil - 1:2. Z vedenia sa však hráči MFK Zemplín tešili iba tri minúty, po Richnákovej štandardke sa hlavou presadil Adámik a vyrovnal. V 53. minúte sa Raška zapotil pri strieľanom centri Richnáka i strele Štepanovského. Potom rozvlnil sieť Regáli, gól však neplatil pre ofsajd. V 74. minúte pomohla michalovskému Raškovi konštrukcia brány, keď Richnák namieril do brvna. Trnavčania mali v týchto chvíľach mierne navrch, po rohu dobre zakročil pri Štepanovského šanci Raška. V závere sa snažili oba tímy strhnúť víťazstvoa na svoju stranu, v 86. minúte hosťujúci Regáli po Hamuľakovej prihrávke v čistej šanci prestrelil svätyňu Rusova, no o tri minúty nato dotlačil loptu do siete po Janočkovom priamom kope Gallo - 2:3! Juniori Spartaka sa však nevzdávali a rýchlo sa im podarilo vyrovnať, keď domáci hráč nastrelil ruku Sedláka a Štepanovský z penalty nekompromisne rozvlnil sieť - 3:3! Remíza je vzhľadom na priebeh duelu zaslúžená.

FC Spartak Trnava juniori - MFK Zemplín Michalovce 3:3 (1:1)

Góly: 2. B. Bališ, 50. J. Adámik, 90. Štepanovský (11 m) - 20. vlastný Štepanovský, 47. M. Hamuľak, 89. Michal Gallo

ŽK: 47. Martin Tóth, 59. J. Adámik - 9. Perez, 53. Smrek, 53. Michal Gallo, 90. T. Sedlák

Rozhodoval: Pavlík - 283 divákov

FC SPARTAK jun.: Rusov - M. Rehák, Martin Tóth, J. Adámik, Mečiar (67. Hrivňák) - M. Kočiš, Štepanovský, Richnák, B. Bališ (46. D. Ujlaky) - Tomovič, Poznar

MFK ZEMPLÍN: Raška - Perez (46. M. Regáli), Michal Gallo, T. Sedlák, Smrek - I. Obert, Kovaľ, Morlacchi (80. L. Janič), Božok - Gamkrelidze (75. V. Janočko), M. Hamuľak

Súbojom na pôde trnavských juniorov ukončili michalovskí futbalisti jesennú časť aktuálneho majstrovského ročníka druhej ligy, jarná časť súťaže by mala odštartovať v sobotu 8. marca (MFK Zemplín sa predstaví na ihrisku Šamorína).

 

Foto: RA