Do Senca s cieľom získať prepotrebné tri body

2013-11-15 12:00:00

Bubenkov asistent Jozef Valkučák verí, že MFK Zemplín vonku konečne podá kvalitný výkon.

Už včera ráno odcestovali na zápas 18. kola druhej ligy do Senca futbalisti Michaloviec. Popoludní si zatrénovali v Zlatých Moravciach a dnes o 17.30 hod. už nastúpia na duel proti ŠK SFM. Výhrou nad lídrom z Podbrezovej povzbudení hráči MFK Zemplín si trúfajú uspieť aj pri Seneckých jazerách. Verme, že neostane iba pri slovách...

Ďalší ťažký zápas

Zakaždým v tejto sezóne, keď sa Zemplínčania vydali na cestu k súperovi, „vyprevadili“ nás so slovami, že chcú podať dobrý výkon a zvíťaziť. Na svoje vyjadrenia však po zaznení úvodného hvizdu rozhodcu akosi pomerne často zabúdali a viackrát nepredviedli to, čo sa od nich očakávalo a čo si oni sami zaumienili. Ako to bude teraz v Senci? „Sme si vedomí toho, že nás čaká ťažký zápas, podobný ako pred týždňom doma s lídrom tabuľky. Triumf nad Železiarmi nás posilnil a takisto pevne verím, že nás aj nakopne ku kvalitným výkonom na súperových ihriskách a konečne sa to zlomí. Dúfam, že zamakáme, zabojujeme a získame prepotrebné tri body,“ povedal asistent trénera Jozefa Bubenka pri A-mužstve MFK Zemplín Jozef Valkučák.

Zo zápasov sa poučili

Michalovčanom, ktorí dnes nastúpia bez zraneného Podhorina, ale už s Morlacchim, ktorému vypršal jednozápasový trest za červenú kartu, by mohlo v Senci vyhovovať to, že hrať budú pod umelým osvetlením, teda tak ako doma, kde sa im darí na jednotku. „Ale to bude aj domácemu mužstvu, pretože tiež sú takto zvyknutí hrávať. V poslednom období sa im nedarí podľa predstáv a dokonca vymenili aj trénera, ale o to viac budú motivovaní dosiahnuť dobrý výsledok,“ narážal J. Valkučák nato, že ŠK SFM nevyhral v posledných deviatich súbojoch v rade, a dodal: „Myslím si, že to môže byť na druhú ligu celkom dobrý a zaujímavý duel.“ Senčania sa po sérii zlých výsledkov zošmykli v tabuľke až na siedmu priečku, preto sú favoritom zápasu Michalovčania, ktorým patrí druhé miesto. „Poučili sme sa z predošlých duelov vonku a ako som už povedal, verím, že konečne to dnes zlomíme,“ uzavrel 47-ročný asistent, ktorý bude spokojný iba s víťazstvom. 

Zdroj: denník Korzár