Mladší dorastenci v Trnave s výhrou i prehrou

2013-11-13 12:00:00

Zo slovenského Ríma si tri body priviezli hráči tímu U17, ktorí vyhrali nad Spartakom 3:2. Celok U16 prehral 2:3.

Mladší dorastenci MFK Zemplín Michalovce v stredu dohrávali zápasy 14. kola Dôvera I. ligy U17, resp. U16 na ihrisku trnavského Spartaka. Družstvo U17 zvíťazilo nad domácim družstvom 3:2 (2:1). Rovnaký rezultát zaknihoval aj celok U16, ale ten "bílým andělom" podľahol 2:3 (1:0).

U17

Tréner Albert Rusnák: "Prvý polčas bol z našej strany veľmi dobrý. Vedenia sme sa ujali po krásnej strele Vajsa z 30 metrov do šibenice, domáci však vzápätí využili našu nekoncentráciu a hneď po rozohraní vyrovnali. Potom sme strelili druhý gól po učebnicovej akcii, na konci ktorej bol Sarik. V druhom dejstve sa na našom výkone podpísala únava z dlhej cesty aj zo sústredenia v Španielsku a domáci dokázali po druhýkrát vyrovnať. K tomu ešte trafili dvakrát brvno a raz žrď. Podarilo sa nám však streliť víťazný gól, keď sa po štandardke presadil aj s prispením teču domáceho hráča Straka. Chlapcov musím za predvedený výkon pochváliť, silou vôle tento zápas doviedli do víťazného konca. O ten gól sme boli lepší."

FC Spartak Trnava - MFK Zemplín Michalovce 2:3 (1:2)

Góly: 27. a 43. Jirka - 25. Vajs, 29. Sarik, 61. J. Straka

MFK ZEMPLÍN: M. Janočko - Halagan, M. Janočko, A. Kuľha, J. Vaško (57. M. Kolesár) - Bednár - Vajs, Sarik - Chimaľ (69. Kaščák), Bellás, J. Straka

U16

Asistent trénera Tomáš Kozár: "V prvom polčase sme boli jednoznačne lepší, vynikajúco sme sa pohybovali a zaslúžene sme vyhrávali po strele Kiša z 34. minúty. Ďalší gól mal na kopačke Matúš Šomšák, ktorý však nedokázal z päťky rozvlniť sieť. Cez prestávku sme chlapcov nabádali k tomu, aby pokračovali v hre z úvodného polčasu. Ale nestalo sa tak, vypadol nám stred poľa, čo domáci využili na zvrátenie skóre. Mali výškovú prevahu, hrali tvrdo, čo im toleroval aj rozhodca a my sme začali prehrávať osobné súboje. Po prestávke sme podali podpriemerný výkon, zľakli sme sa víťazstva. Náš druhý gól strelil Kolesár z pokutového kopu, ktorý bol nariadený za faul domáceho hráča na Horvátha. V úplnom závere sme ešte prišli o vylúčeného Poprika, ktorého rozhodca vylúčil kvôli oplácaniu."

FC Spartak Trnava - MFK Zemplín Michalovce 3:2 (0:1)

Góly: 45. a 65. Hrabovský, 58. A. Štrba - 34. R. Kiš, 68. P. Kolesár (11 m)

ČK: 80. Poprik (Michalovce)

MFK ZEMPLÍN: M. Kočiš - Poprik, Diladi, Masnica, L. Šomšák - Sopata (74. Vinc), R. Kiš (58. Cap), P. Kolesár, M. Šomšák (58. Ciganoc), R. Lukáč - A. Horváth

Najbližšie majstrovské stretnutia odohrajú Michalovčania už v sobotu 16. novembra na pôde Nitry, kde nastúpia na dohrávané duely 13. kola (U17 o 12. hodine, U16 o 14. hodine).