Prvé víťazstvo, ktoré vyložene vybojovali

2013-11-12 12:00:00

Denník Šport sa vo svojom pondelňajšom vydaní vrátil k šlágru 17. kola aj celej jesennej časti druholigovej súťaže.

Vedúce mužstvo z Horehronia malo na Zemplíne v šlágri kola hernú prevahu a napriek tomu prehralo. „Nevedeli sme sa presadiť v útočnej zóne. Boli sme tam s malým počtom hráčov a keď sme zvolili nákopy, prehrávali sme osobné súboje. Súper hral s tromi stopérmi a dvoma krajnými obrancami veľmi dobre takticky. Gratulujem mu k víťazstvu,“ sympaticky dodal tréner Podbrezovej Jaroslav Kentoš.

Hráči MFK Zemplín boli po zápase opití – od šťastia. „Vyhrali sme nad kvalitným súperom, ktorý bol herne lepší, ale našu bránu až na tú tyčku vážne neohrozil. Museli sme siahnuť na dno síl a dotiahli sme sa na Podbrezovú na dva body. Keď budeme makať ako v tomto zápase aj na ihriskách súperov, určite sa to prejaví,“ poznamenal Dominik Kunca, ktorý prihral na víťazný gól. „Chceme hrať po krídlach, nacvičujeme akcie po čiarach, jedna nám vyšla, brankár center trochu podbehol a Stano Smrek na zadnej tyčke loptu dorazil.“

Ľavý obranca modro-žltých strelil svoj premiérový gól v tomto ročníku. „Išiel som tam viac-menej naslepo a som rád, že nie zbytočne. Nebolo to jednoduché, musel som sa po lopte hodiť a podarilo sa mi to. Chceli sme pridať aj druhý, ale hlavne nedostať – vtedy nemôžeme prehrať. Podbrezová mala vyšších hráčov, ale veľa štandardných situácií sme im neponúkli. Mali rýchlych ofenzívnych hráčov a cez nich hrozilo najväčšie nebezpečenstvo.“ Strelec gólu vystužil v závere stred obrany ako tretí stopér. „Bola trochu nervozita, striedaniami sme zmenili niektoré posty a chceli sme udržať tesný náskok.“ Každý premiérový gól niečo stojí... „Rád zaplatím do kasy,“ dodal košický odchovanec, ktorý do Michaloviec prišiel cez FK Bodva Moldava a FC Táborsko.

Martin Raška chytal s nádchou a so zranenou pravou nohou. Po hodine hry sa na „cínového vojačika“ usmiala spojnica žrde a brvna. „Čo je to šťastie? ,Muška jenom zlatá... Stála pri nás, keby bolo jedna-jedna, zápas by vyzeral ináč...“ A čo si brankár, ktorý na Zemplín prestúpil v lete zo Spartaka Trnava, najviac váži na víťazstve nad Podbrezovou? „Za každé víťazstvo sú tri body, ale toto bol náš prvý zápas, v ktorom sme víťazstvo vyložene vybojovali. Keby sme s takýmto nasadením a kolektívnou silou hrali aj v predchádzajúcom kole v Prešove, tak tam neprehráme. Presvedčili sme sa, že nielen hernou kvalitou sa dá vyhrávať a verím, že nám to pomôže v ďalších zápasoch. Každý musí pristúpiť k zápasu na sto percent, lebo ak niekto niečo podcení, môže sa to vypomstiť. Táto súťaž je vyrovnaná a je najmä o bojovnosti. Vďaka nej sme doskočili ,Podbrezku’ a máme z toho super pocit,“ zdôraznil Martin Raška.

Zdroj: denník Šport