Tesné prehry mladších dorastencov s Realom

2013-11-07 12:00:00

S "bielym baletom" zaknihoval celok U17 prehru 1:2 (gól Bellás), družstvo U16 mu podľahol 2:3 (góly Masnica, Horváth).

Zápasmi v Madride s tamojším Realom ukončili v stredu večer herné sústredenie mladší dorastenci MFK Zemplín Michalovce. S kráľovským "bielym baletom" siahali oba michalovské kolektívy na remízy, napokon však zaknihovali najtesnejšie prehry - tím U17 1:2 (0:1), U16 2:3 (1:1). 

U17

Tréner Albert Rusnák: "Real Madrid disponuje neskutočnou hráčskou kvalitou, čo potvrdil aj na turnaji Michalovce Cup 2013, ktorý vyhral. Na mojich chlapcoch bolo cítiť, že už toho majú dosť, keďže v nohách ešte mali zápas s Valenciou. Prvý polčas sme prehrali 0:1, keď po chybe brankára Janočka, ktorý zle rozohral, domáci hráč svoj samostatný únik využil na strelenie gólu. Napriek tomu, že to nebola prvá takáto brankárova chyba, tak nezatracujem našich gólmanov, pretože učia sa rozohrávať útoky aj nohou, nie tak, že iba odkopnú loptu dopredu. Druhý gól sme dostali po diskutabilnej penalte, ktorú rozhodca nariadil za Bellásove hranie rukou v šestnástke. Aj my sme si vypracovali gólové príležitosti a vyšiel nám jeden brejk. Vajs prihral Bellásovi, ktorý sa sám rútil na brankára, urobil na neho kľučku a ten ho fauloval. Sám faulovaný Bellás nariadenú penaltu premenil. Na našej strane potom boli aj ďalšie náznaky šancí, ale nič vážne, preto sme prehrali o jeden gól."

Real Madrid CF - MFK Zemplín Michalovce 2:1 (1:0)

Gól MI: Bellás (11 m)

MFK ZEMPLÍN: M. Janočko - Halagan (46. M. Kolesár), M. Janočko, A. Kuľha, J. Vaško - Bednár - Vajs, Sarik - Chimaľ (65. Reichelt), Bellás, J. Straka (55. Kaščák)

U16

Asistent trénera Tomáš Kozár: "Konečne naša hra mala tvár, chlapci sa už ako-tak vyvarovali chýb, ale napriek tomu Real dokázal každnú našu jednu potrestať. Madridčania potvrdili, že s mládežou pracujú skvelo, mal neskutočný prechod do útoku, všetko robil na jeden dotyk. Podarilo sa nám však v 10. minúte otvoriť skóre, po rohovom kope Kolesára hlavou skóroval Masnica. Vzápätí mohol Kolesár zvýšiť už na 2:0, ale jeho volej zneškodnil domáci brankár. Aj Real mal tutovky a do polčasu sa mu podarilo vyrovnať. Za nerozhodného stavu neuspel v čistej šanci Horváth, potom nám domáci ušli na rozdiel dvoch gólov. V závere upravil na konečných 3:2 pre Real Horváth. Podali sme bojovný výkon, podržal nás brankár Kočiš. Madrid bol o ten gól lepší."

Real Madrid CF - MFK Zemplín Michalovce 3:2 (1:1)

Góly MI: Masnica, A. Horváth

MFK ZEMPLÍN: M. Kočiš - Poprik (50. Vinc), Diladi, Masnica (75. J. Danko), L. Šomšák (50. Lehotský) - Sopata, R. Kiš (60. Cap), M. Šomšák, P. Kolesár (70. Ciganoc), R. Lukáč (75. Dacej) - A. Horváth (75. Mackaľ)