Mladší dorastenci si poradili s Valenciou!

2013-11-05 12:00:00

O skalp tohto španielskeho tímu sa postaral celok U17, ktorý zvíťazil 3:0. Družstvo U16 s rovnakým súperom prehralo 0:5.

Na sústredení v španielskej Valencii odohrali v utorok večer mladší dorastenci MFK Zemplín Michalovce ďalšie priateľské zápasy. Tentoraz boli ich súpermi celky domácej Valencie, proti ktorým nastúpili Zemplínčania v rovnakom čase (o 18.45 hod.). Skvelý výsledok dosiahli hráči družstva U17, ktorí súpera zvučného mena na prírodnom trávniku pod umelým osvetlením zdolali rozdielom triedy 3:0 (3:0)! Tímu U16 sa nedarilo, po zbabranom prvom polčase podľahli domácim na umelej tráve vysoko 0:5 (0:4).

U17

Tréner Albert Rusnák: "Chlapci odohrali výborné stretnutie. Mali sme veľmi dobrý úvod, v 2. minúte v čistej šanci Bellás hlavou minul domácu bránu a o tri minúty potom zahodil ďalšiu tutovku po Chimaľovom centri Straka, keď zakončil tesne vedľa. Prvého gólu sme sa dočkali v 7. minúte, Vajs krásne preloboval gólmana. O päť minút pridal náš druhý presný zásah Straka, ktorý po rohu nádherne volejom skóroval. V 25. minúte po ďalšej štandardke sa k odrazenej lopte dostal Vajs a jeho prekrásna krížna strela skončila v sieti. Dali sme ozaj nádherné góly, chlapci sa tešili. Do bodky dodržiavali taktické pokyny, v prvom polčase sme domácich zaskočili. Niekoľko minút po prestávke sme mohutne prestriedali, najprv išli dole ofenzívni hráči, potom defenzívni. Aj stridajúci hráči sa svojich úloh zhostili veľmi dobre. Bolo vidieť, že domácich sme prekvapili, na náš štýl futbalu neboli zvyknutí. Z víťazstva máme veľkú radosť."

Valencia CF - MFK Zemplín Michalovce 0:3 (0:3)

Góly: Vajs 2, J. Straka

MFK ZEMPLÍN: M. Janočko (65. Kačurik) - Halagan (65. J. Tkáč), M. Janočko (65. M. Kolesár), A. Kuľha (65. Melinčák), J. Vaško (65. Penzeš) - Bednár (65. M. Pavuk) - Vajs (60. Reichelt), Sarik (60. Kondás) - Chimaľ (60. Lipovský), Bellás (60. Tkačik), J. Straka (60. Kaščák)

U16

Asistent trénera Tomáš Kozár: "Opäť sme nezachytili úvod zápasu, v 20. minúte sme už prehrávali štvorgólovým rozdielom. Robili sme chyby, za ktoré nás domáci nekompromisne trestali. Prvý polčas sme prehrali o štyri góly, Valencia pridala piaty gól iba z pokutového kopu, ktorý nemusel rozhodca odpískať. Zase sa budem opakovať, ale chlapci sa stále učia a takého zápasy im len pomôžu v napredovaní. Ale keď nebudeme dodržiavať pokyny do bodky, nemôžeme pomýšľať na úspešný výsledok."

Valencia CF - MFK Zemplín Michalovce 5:0 (4:0)

MFK ZEMPLÍN: M. Kočiš (60. Kostrej) - Poprik (50. Cap), Diladi (50. J. Danko), Masnica, L. Šomšák (20. Vinc, 70. Čopík) - Sopata (60. Dacej), R. Kiš (25. Ciganoc, 70. Struňak), M. Šomšák (20. Lehocký), P. Kolesár, R. Lukáč (55. Šmajda) - A. Horváth (55. Mackaľ)

V stredu 6. novembra večer ukončia Michalovčania svoje sústredenie na Pyrenejskom polostrove duelmi proti slávnemu Realu Madrid, proti ktorému nastúpia o 17.00 (U17) a 19.00 (U16) hod. Hneď po týchto dueloch sa výbery MFK Zemplín budú vracať naspäť domov.